Το «Chilled Beer Ramen» θυμίζει μπύρα, αλλά δεν είναι


Νουντλς τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ζωμό με κρέας και λαχανικά είναι το γνωστό πιάτο της Ιαπωνικής Κουζίνας με την ονομασία Ράμεν, το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του «Chilled Beer Ramen» από το εστιατόριο Yuu Japanese Tapas στον Καναδά.

Πρόκειται για ένα Ράμεν που -επειδή σερβίρεται σε ποτήρι μπύρας– έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, προκαλώντας αρχικά το ενδιαφέρον εκείνων που το δοκίμασαν ή θα ήθελαν να το δοκιμάσουν έχοντας πληροφορηθεί για αυτό από το διαδίκτυο.

Όχι, το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπύρα-νούντλς. Απλώς «παραπέμπει» στη μπύρα χωρίς να έχει αλκοόλ ούτε… πραγματικό αφρό. Η ψευδαίσθηση του αφρού στο παγωμένο μπυροπότηρο (όπου σερβίρεται το Ράμεν) επιτυγχάνεται με το χτυπημένο ασπράδι αυγού.

Η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, αποφάσισε να σερβίρει το πιάτο της με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη. «Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ κι έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Το επόμενο που σκέφτηκα ήταν «και γιατί όχι μπύρα-νουντλς;»», δήλωσε η Κουμποτάνι  στο Insider.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Insider

Φωτογραφία: CC Guilhem Vellut 2.0

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση