Επιστολή ευρωβουλευτών: «Να αντιταχθεί η Ε.Ε στα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης»


«Εκφράζουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για τις ολοένα και πιο σοβαρές και κρίσιμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν ταχεία και ουσιαστική δράση», ζητούν από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φεντερίκα Μογκερίνι, με κοινή επιστολή τους, 27 ευρωβουλευτές από 4 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι).

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν ταχεία και ουσιαστική δράση για να ενθαρρύνουν την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια, τα οποία πρόσφατα προωθήθηκαν μέσω της Knesset και άλλων δημόσιων πολιτικών χώρων», τονίζεται στην επιστολή την οποία συνυπογράφει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Καλούν ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις σεβασμού, προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού πληθυσμού και να ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τις ακόλουθες συστάσεις:

  • ‘Αμεση παύση όλων των σχεδίων μονομερούς ανασυγκρότησης των συνόρων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σχεδίων για την de facto προσάρτηση των τριών μεγάλων οικισμών που βρίσκονται δίπλα στην πόλη ή τη μεταφορά παλαιστινιακών συνοικιών από την τοπική δικαιοδοσία.
  • Ουσιώδεις επενδύσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με ιδιαίτερη έμφαση στις γειτονιές πέρα από το φράγμα, σε υποδομές και υπηρεσίες που χρειάζονται επειγόντως, όπως υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση και πλήρη προστασία του καθεστώτος μόνιμης κατοικίας των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ.
  • ‘Αμεση παύση του εποικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ισραηλινών συνοικιών / οικισμών που χτίστηκαν από το 1967 στη καρδιά των παλαιστινιακών συνοικιών.
  • Πλήρη παύση των κατεδαφίσεων των παλαιστινιακών σπιτιών και των εξώσεων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση