«Τέχνη, Προσωπικές Σχέσεις και Avant-garde» σε έκθεση στο Λονδίνο


Τις δημιουργικές σχέσεις συντροφικότητας μεταξύ των καλλιτεχνών (κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα) που «ενώθηκαν» μέσα από τη ζωή και την έμπνευση τους, παρουσιάζει η έκθεση με τίτλο «Modern Couples: Art, Intimacy and the Avant-garde», που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο.

Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να «ανακαλύψουν» λεπτομέρειες που αφορούν την δημιουργική παραγωγή καλλιτεχνικών ζευγαριών, όπως οι Βιρτζίνα Γουλφ και Βίτα Σάκβιλ Ουέστ, Έμιλι Φλόγκε και Γκούσταβ Κλιμτ, Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα, Καμίλ Κλοντέλ και Ογκίστ Ροντέν, Λι Μίλερ και Μαν Ρέι, Μπάρμπαρα Χεπγουόρθ και Μπεν Νίκολσον.

Τα εκθέματα που παρουσιάζονται, προέρχονται από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Ρωσία. Στα έργα τέχνης, στις φωτογραφίες και στα δείγματα αλληλογραφίας μεταξύ των ζευγαριών μπορεί κανείς να βρει στοιχεία για τις προσωπικότητες των καλλιτεχνών, τις επιδράσεις και αλληλεπιδράσεις τους μέσα από τις σχέσεις που είχαν, καθώς και για τις εξελίξεις στις ιδέες ή τις αλλαγές στις συμπεριφορές τους.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Pompidou-Metz με την επιμέλεια των Τζέιν Άλισον (επικεφαλής Εικαστικών Τεχνών του Μπάρμπικαν), Έμα Λαβίν (διευθύντρια του κέντρου Pompidou-Metz), Κλοέ Πιτιό (σχεδιάστρια και επιμελήτρια του Pompidou Paris) και Έλια Μπιεζούνσκι (συνεργάτης – επιμελήτρια του Pompidou-Metz).

Η έκθεση με τίτλο «Modern Couples: Art, Intimacy and the Avant-garde» εντάσσεται στο πρόγραμμα The Art of Change του Μπάρμπικαν που μελετά τη σχέση τέχνης, κοινωνικής ζωής (δράσης και δημιουργίας) και πολιτικής.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου – 27 Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση