Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση εθνικιστών σε Ουκρανικό Ναό

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018


balashof

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


«Η επίθεση των Εθνικιστών στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Ουκρανικής Εκκλησίας, είναι μια τρανή απόδειξη τι μπορεί να συμβεί σε όλη την Ουκρανία, αν οι αρχές του Κιέβου συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στην εσωτερική εκκλησιαστική ζωή» – δήλωσε ο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Επίσης ο π. Νικόλαος έκανε λόγο για ένα θλιβερό γεγονός, που αποτελεί πρόδρομο μιας πιθανής τραγικής εξέλιξης των γεγονότων που θα συμβούν στην Ουκρανία.

«Όταν η πολιτική παρεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, μπορεί να υπάρξουν παρόμοιες σοβαρές συνέπειες σε ολόκληρη την Ουκρανία» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ομάδα εθνικιστών εισήλθαν και έκαναν κατάληψη του Ναού της Αγίας Τριάδος του Πατριαρχείου Μόσχας στα δυτικά της Ουκρανίας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ενορίτες.

o naos oukraniaΟ Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος


Εμφανίσεις: 3430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση