»Φοβάμαι μήπως αρχίσουν και ζητάνε και την Θεσσαλονίκη»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018


xrisostomos 1

Για την Romfea.gr | Αλέξανδρος Ντελόπουλος


»Η Εκκλησία έχει πάρει θέση και είναι ευχητική, εύχεται να γίνει το καλύτερο για την Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και απάντησε σε ερωτήσεις για το Μακεδονικό ζήτημα ενόψει του Κυριακάτικου δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

»Βλέπουμε ότι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να ψηφιστεί το ναι στο δημοψήφισμα λένε πράγματα τα οποία προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία των Πρεσπών, και έρχεται να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν αλυτρωτικές δυνάμεις οι οποίες θα εκδηλωθούνε στην συνέχεια» τόνισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

»Φοβάμαι τα μετέπειτα, μήπως αρχίσουν και ζητάνε την Θεσσαλονίκη κλπ. Διότι δεν έχουμε δείγματα ότι το σκέφτονται σοβαρά αυτό το οποίο υποχωρήσαμε, διότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για να έχει τον λόγο ο λαός για το όνομα των Σκοπίων ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: »Νομίζω ναι, αρκεί να μην το δημοψήφισμα που συνήθως ξέρουμε, το όχι να γίνει ναι», ενώ για τον ρόλο της Εκκλησίας σε ένα δημοψήφισμα ο κ. Χρυσόστομος συμπλήρωσε: »Η Εκκλησία θα παίξει το ρόλο της, αλλά όχι πεζοδρόμιο. Η κάθε συμφωνία έχει τα καλά της και τα κακά της. Δεν μπορώ να αποφανθώ αν είναι η καλύτερη ή η χειρότερη. Αυτό θα το κάνει η Βουλή που θα έχει την δυνατότητα του πλουραλισμού να μιλήσει ο καθένας από την θέση που έχει».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτώση βράχων σε τμήμα της παραλίας Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου:


Εμφανίσεις: 3626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση