ΗΠΑ: Πολιτική και προεκλογική κόντρα για τον Μπρετ Κάβανο


«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που απορριφθεί ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή δεν θα χρειαστεί», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήδη Ρεπουμπλιακνοί και Δημοκρατικοί έχουν συνδέσει το όλο ζήτημα με την προεκλογική τους πορεία, στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσου, που θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, έπειτα από πιέσεις και αίτημα της Γερουσίας, έδωσε εντολή στο FBI να διεξάγει επιπρόσθετη έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων ενάντια στον Κάβανο, σημειώνοντας ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

«Επτά ημέρες, είναι η αιωνιότητα,” δήλωσε χαρακτηριστικά σύμμαχος του Κάβανο. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, η επικύρωση του διορισμού του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, συνιστά μάχη για την προεκλογική τους προσπάθεια να διατηρήσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τόσο στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και στην Γερουσία.
Ενδεικτικά, ο Στιβ Μπάνον πρώην στρατηγιστής του Λευκού Οίκου, τονίζει: “Εάν επικυρωθεί ο διορισμός του Κάβανο θα υπάρξει προσέλευση στις κάλπες. Εάν υπάρξει προσέλευση στις κάλπες, θα υπάρξει νίκη”.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Κάβανο και παρέπεμψε την επικύρωση του διορισμού του στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί εκφράζουν δυσαρέσκεια για το εύρος της έρευνας του FBI και για τον περιορισμένο χρόνο διεξαγωγής της.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ πρώην διευθυντής του FBI και σφοδρός επικριτής του προέδρου Τραμπ, αλλά Ρεπουμπλικάνος στις πολιτικές του πεποιθήσεις, έγραψε χθες, στην εφημερίδα “The New York Times:” “Εάν η αλήθεια ήταν ο μόνος στόχος, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ρολόι που να σταματά την έρευνα σε μία εβδομάδα».

ΠΗΓΗ:POLITICO,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση