PICK Πάτρας: Το 10 το καλό!


Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε το 10ο PICK Πάτρας,  αγώνας θεσμός για την πόλη της Πάτρας με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Στη 10η επέτειο του αγώνα οδηγοί και διοργανωτές κλήθηκαν από τη φύση να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτόν και παράλληλα το μήνυμα πως με συνεννόηση και καλή διάθεση, όλα γίνονται.
Mπορείτε να παρακολουθήσετε τους αγώνες του Pick Πάτρας από τo Webtv και το επίσημο κανάλι της ΕΡΤ στο Youtube

Τα 9 προηγούμενα χρόνια οι καιρικές συνθήκες ήταν πάντα καλές, όμως το 10ο PICK πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο δύσκολα Σαββατοκύριακα για ολόκληρη τη χώρα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους διοργανωτές να τροποποιήσουν το πρόγραμμα. Έτσι, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν μόνο οι ελεύθερες δοκιμές. Οι χρονομετρημένες δοκιμές και οι ημιτελικού μετατέθηκαν για την Κυριακή.
Ανάμεσα στα σκέλη των κατηγοριών, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο θέαμα από τις χωμάτινες φόρμουλες των ΕΚΟ Racing Dirt Games, την Πορτογαλική ομάδα Arrepiado, τους Ιταλούς Loris Rosati και Alex Poggioli με τα μικροσκοπικά αλλά πολύ δυνατά τρίκυκλα, τους Martin και Katerina από την Τσεχία με τις μοτοσυκλέτες τους. Παρακολούθησαν επίσης επίδειξη αυτοκινήτων drift και αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί της κατηγορίας Mini ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους σε βρόχινες συνθήκες. Ο Γιώργος Καφαντάρης ήταν ο μεγάλος νικητής παίρνοντας μια αρκετά εύκολη νίκη. Ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και άφησε τελικά πίσω του στα 2,8 δευτερόλεπτα τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση, με σημαντική διαφορά από τους δύο πρώτους, τερμάτισε ο Εμμανουήλ Σταμάτης από την Καλαμάτα. Νωρίς τέθηκε εκτός μάχης ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου που είχε δείξει ικανός να πρωταγωνιστήσει και ο Απόλλων Καραβαγγέλης.

Στην κατηγορία Senior παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη μάχη. Ο τελικός εξελίχθηκε σε αγώνα για δύο, αφού μετά την εκκίνηση, τέθηκαν εκτός μάχης οδηγοί που ίσως διεκδικούσαν μια θέση στην τριάδα. Οι δύο πρώτες θέσεις δύσκολα θα άλλαζαν χέρια αφού οι Νίκος Ιωάννου και Στέλιος Σαγανάς ήταν πολύ δυνατοί. Ξεκινώντας από την πρώτη θέση ο Ιωάννου και από τη δεύτερη ο Σαγανάς έδειξαν από νωρίς πως θα έδιναν μάχη. Ο Ιωάννου έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, ο Σαγανάς τον ακολούθησε αλλά η μάχη διακόπηκε προσωρινά λόγω ουδετεροποίησης του αγώνα (κάτι σαν safety car) λόγω ατυχήματος. Μόλις ο αγώνας συνεχίστηκε, ο Σαγανάς άρχισε τις επιθέσεις και οι δύο άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις. Τελικός νικητής στη μάχη ο Στέλιος Σαγανάς που μετά από σημαντική απουσία από τους αγώνες επέστρεψε και μάλιστα με νίκη. Ο Νίκος Ιωάννου περιμένοντας πως η βροχή θα συνεχιζόταν επέλεξε διαφορετικές ρυθμίσεις που δεν του έδωσαν τελικά τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη, αφού τερμάτισε δεύτερος. Στην τρίτη θέση ο περσινός νικητής, Γιώργος Βασιλάγκος που ήταν πολύ κοντά στον Ιωάννου.


Η κατηγορία DD2 ήταν ίσως η πιο τυχερή καθώς οι περισσότεροι οδηγοί βλέποντας την πίστα να στεγνώνει, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν slick ελαστικά. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να δώσουν μάχες και να βελτιώσουν σημαντικά τους χρόνους τους. Ο Δημήτρης Ζερβός ξεκίνησε και συνέχισε πολύ δυνατά. Ήταν πραγματικά σε δικό του αγώνα καθώς αμέσως άρχισε να χτίζει διαφορά από τους οδηγούς που ακολουθούσαν. Το εντυπωσιακό ήταν πως ο Ζερβός παρότι είχε μεγάλη διαφορά, δε μείωσε το ρυθμό του και σε κάθε διέλευση έγραφε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Αυτό συνέβη μέχρι και 3 γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα όταν ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του κινητήρα του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Διατήρησε όμως τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Η νίκη πέρασε στα χέρια του Παύλου Ξυνού που ήταν επίσης εντυπωσιακός αφού ξεκίνησε τον αγώνα από την τελευταία θέση, λόγω ατυχίας που είχε στην ημιτελικό. Ο Ξυνός πήρε τη νίκη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άκη Βασιλέρη που κέρδισε τον ημιτελικό αλλά δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και ξεκίνησε από την τρίτη θέση. Στην τρίτη θέση του τελικού τερμάτισε ο Μηνάς Μπενής. Στην κατηγορία Master της DD2 νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Γεωργιάδης με δεύτερο τον Σωτήρη Κανελλάκη και τρίτο τον Δημήτρη Καρούνη.Πηγή

Απάντηση