ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φοιτήτρια του καθηγητή που κατηγορείται για μίζες και σεξ αποκαλύπτει: «Μου ευχήθηκε καλό βόλι μέσα στο αμφιθέατρο» Τα μηνύματα στο facebook και τα «φακελάκια»


Ρεπορτάζ: Κυριάκος Θεοδοσίου

Το «φως» της δημοσιότητας έχει δει τις τελευταίες ώρες η σοκαριστική υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη χθες Δευτέρα μετά από σωρεία καταγγελιών από φοιτητές που είχαν πέσει θύματά του.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους οι πρώτες καταγγελίες φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών σύμφωνα με τις οποίες ένας ο καθηγητής, που εν τέλει συνελήφθη, εκβίαζε φοιτητές ποικιλοτρόπως για να τους περάσει στο μάθημά του. Πλησίαζε φοιτήτριες ζητώντας τους να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ή ανάγκαζε φοιτητές να γραφτούν σε φροντιστήριο με το οποίο συνεργαζόταν ή σε άλλη περίπτωση τους ζητούσε χρήματα για να τους περάσει. Ακόμα, σύμφωνα με το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φοιτητές υποχρεώνονταν να κάνουν πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή σε συγκεκριμένα γραφεία.

Πολλοί φοιτητές είχαν μεγάλο πρόβλημα, αφού λόγω του ότι τους έκοβε για χρόνια από το μάθημά του δεν είχαν καταφέρει να πάρουν πτυχίο. Μία από τις πρώτες καταγγελίες ανέφερε: «Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημά του και δεν μπορούσα να το περάσω με τίποτα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω πτυχίο. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού του χωρίς αποτέλεσμα, με τον καθηγητή να μου λέει θρασύτατα πως ό,τι και να κάνω θα κόβομαι. Μετά από πέντε χρόνια λοιπόν κατάφερα να περάσω το μάθημα και να πάρω πτυχίο, αφού πρώτα έδωσα στον καθηγητή φακελάκι με… 1.200 ευρώ!»

Σε επικοινωνία που είχαμε με φοιτήτρια του εν λόγω καθηγητή τα όσα μας αποκάλυψε σοκάρουν, αφού μαζί με δύο συνεργάτες του ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, στα οποία πολλές φορές εξανάγκαζε τους φοιτητές να γράφονται, φαίνεται πως είχαν στήσει ένα ολόκληρο σχέδιο με σκοπό να αρπάξουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν. Έτσι, όσους φοιτητές δεν προσέγγιζε ο καθηγητής, τους προσέγγιζε ο συνεργάτης του, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη νέα καταγγελία που φέρνει στο φως το LabelNews.

Η φοιτήτρια αναφέρει αποκλειστικά στο Label: «Ερχόμενοι στο πρώτο έτος της σχολής οι μεγαλύτεροι μας ενημέρωσαν για το ποιόν αυτού του ανθρώπου. Όλοι γνωρίζαμε τα πάντα, ήταν κοινό μυστικό ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε φοιτήτριες κι ότι χρηματιζόταν για να περνάει φοιτητές στο μάθημά του. Εγώ και η παρέα μου δεν είχαμε από τον ίδιο περίεργες προτάσεις είναι η αλήθεια. Το πιο τρανταχτό ήταν το γεγονός ότι αυτός που είχε το φροντιστήριο (σ.σ. συνεργάτης του καθηγητή) πέρυσι έκανε αίτημα φιλίας στο facebook εμένα κι άλλα άτομα γενικά από το τμήμα μου και φίλους μου. Αυτός μας έστελνε το χαιρετισμό στο messenger με σκοπό να πιάσουμε κουβέντα. Επίσης, σε κάθε εξεταστική μας ανέβαζε στο προφίλ του ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο φροντιστήριο του, να επικοινωνήσουμε για πληροφορίες κτλπ.»

Για το γεγονός ότι πολλές φορές άφηνε πονηρά υπονοούμενα για τις κοπέλες απαντά η νεαρή φοιτήτρια στο LabelNews: «Ναι, ισχύει αυτό. Το είχε κάνει και σε εμένα μπροστά σε όλα τα παιδιά στο αμφιθέατρο. Είχε τύχει να φεύγω με δύο φίλους μου και να φωνάζει φράσεις του τύπου «Καλό βόλι, παιδιά!»

Η νεαρή φοιτήτρια συνεχίζει τις αποκαλύψεις στο LabelNews για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο ηλικιωμένος καθηγητής: «Έκανε δυσνόητο μάθημα. Δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Έτσι, και να ήθελες να διαβάσεις δεν μπορούσες. Μας είχε κάνει τελείως άσχετους με το μάθημά του. Ξεκινούσε μια άσκηση και πήγαινε στο τέλος, μετά στη μέση, μετά ξανά στο τέλος και μετά πάλι στην αρχή. Στο τέλος παραιτούμασταν κι εμείς.»

Το LabelNews κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ πληροφορήθηκε την περίπτωση κι ενός φοιτητή τον οποίο έκοβε συνεχώς ο εν λόγω καθηγητής και χρειάστηκε να δώσει γύρω στις 3.000 ευρώ προκειμένου τελικά να περάσει το μάθημά του!

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης που όπως ανέφερε στο παρελθόν είχαν υπάρξει ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω πανεπιστημιακού που είχαν καταλήξει τον Μάρτιο του 2015 σε μια έγγραφη επίπληξη, διότι όταν έπρεπε να καταθέσουν δεν εμφανίστηκαν. Μιλώντας στο RealFM Θεσσαλονίκης συνέχισε: «Η υπόθεση ήρθε πάλι στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ τον Μάιο ήρθαν εδώ από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πήραν στοιχεία. Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση θα κλείσει. Αν ευσταθούν οι κατηγορίες, τότε θα πρέπει να του επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κατηγορείται για κακούργημα και αν τελεσιδικήσει η καταδίκη του, τότε θα πρέπει να απολυθεί από το Υπ. Παιδείας», κατέληξε.Πηγή

Απάντηση