»Είμαι συγκινημένος που πατώ ξανά τα αγιασμένα χώματα της Κρήτης»

Γράφτηκε από τον/την zarpanews.gr. Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018


va1 5

Στο Αεροδρόμιο Χανίων προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης το αεροσκάφος που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την συνοδεία του, από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπρόσωπους της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και τοπικούς φορείς, εκ μέρους της κυβέρνησης υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Σε δήλωση του αμέσως μετά την άφιξη του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στους λόγους της επίσκεψης του στα Χανιά και στα 50χρονα της Ορθοδόξου Ακαδημίας της Κρήτης.

Ευχόμεθα είπε «τα επόμενα χρόνια ζωής και διακονίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας της Κρήτης, να είναι πολλά και ευλογημένα.»

Αναφερόμενος στο έργο της ΟΑΚ τόνισε ότι από αυτό εκπέμπεται το μήνυμα και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας, που είναι πάντοτε ζωντανό και δυναμικό και δείχνει πως η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι μια μουσειακή εκκλησία όπως την κατηγορούν ορισμένοι.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, αναφέρθηκε στο έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, καθώς και στο ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα Σκόπια είπε πως πρόκειται για μια προκλητική παρτίδα σκάκι που την παρακολουθούμε και όπου χρειάζεται και όπως πρέπει θεσμικά θα επέμβουμε.

Δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και την συμπλήρωση των 50 χρόνων ζωής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος που σημείωσε μεταξύ άλλων πως “εύχομαι αυτό το μεγάλο ίδρυμα να συνεχίσει την πορεία του και την αποστολή του».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Εμφανίσεις: 25777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση