Φάκελοι που ενδέχεται να περιέχουν ρικίνη στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ


Την τοξική ουσία ρικίνη ενδέχεται να περιέχουν δύο φάκελοι που παραδόθηκαν στο ταχυδρομείο του Πενταγώνου τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Το κέντρο διαλογής στεγάζεται σε άλλο κτίριο και τα δέματα δεν έφτασαν ποτέ στο Πεντάγωνο. Όλη η αλληλογραφία που παραδόθηκε τη Δευτέρα στο Πεντάγωνο έχει τεθεί σε καραντίνα, διευκρίνισε ο Κρις Σέργουντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας φάκελος είχε παραλήπτη τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και ο άλλος τον επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού Τζον Ρίτσαρντσον.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει το FBI και η Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία αναμένεται να προβεί σε νέους ελέγχους για να πιστοποιηθεί η παρουσία της ρικίνης στα δέματα αυτά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τοξική ουσία που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μορφή σκόνης, πέλετ ή οξέος. Στα συμπτώματα δηλητηρίασης από ρικίνη περιλαμβάνονται ναυτία, εμετός και εσωτερική αιμορραγία του στομάχου και των εντέρων. Ακολουθεί ανεπάρκεια των οργάνων (ήπαρ, σπλήνας, νεφρά) και θάνατος λόγω κατάρρευσης του κυκλοφορικού συστήματος.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση