Η Μήδεια του Μποστ στη Νέα Ιωνία και στην Αγία Παρασκευή


Το διήμερο 13 & 14 Οκτωβρίου 2018 η «Μήδεια» του Μποστ (Χρύσανθος Μποσταντζόγλου) θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας Αττικής «Γιαννης Δομνάκης», με ελεύθερη είσοδο.

Και τις δύο ημέρες η παράσταση θα ξεκινήσει στις 8.30μμ, ενώ το δημοτικό θέατρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λυκαονίας & Αρχιμήδους, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Πευκάκια».

δημοτικό θέατρο Γιάννης Δομνάκης

Το Νοέμβριο και συγκεκριμένα από τις 3/11/2018 έως τις 9/12/2018 κάθε Σάββατο και Κυριακή στο 2ο Γυμνάσιο της Αγίας Παρασκευής η Ομάδα Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ’’ του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) , θα παρουσιάζει τη «Μήδεια».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαϊτης
Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος
Μουσική σύνθεση: Χαράλαμπος Γωγιός
Χορογραφία-κίνηση: Παυλίνα Τσιάτσου
Διδασκαλία μουσικής: Μάνια Βλαχογιάννη
Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης
Ενοικίαση κοστουμιών: Βεστιάριο ΣΥΡΟ

Διανομή κατά σειρά εμφανίσεως
ΤΡΟΦΟΣ Α’ — Βασίλης Κοζάκης
ΤΡΟΦΟΣ Β’–Χρύσα Στεργίου
ΚΑΛΟΓΡΗΑ –Σοφία Τσουκλίδη
ΚΡΗΤΙΚΟΣ — Δημήτρης Αλιφαντής
ΜΑΝΑ –Φωτεινή Μπανιά
ΨΑΡΑΣ — Άκης Λιακόπουλος
ΜΗΔΕΙΑ — Σοφία Μάνεση
ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ — Βασίλης Ζορμπάς
ΑΝΤΙΓΟΝΗ — Φωτεινή Μπανιά
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ — Βιτόριο Χρηστάρας
ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ — Δημήτρης Αλιφαντής
ΙΑΣΟΝΑΣ — Κωνσταντίνος Κουτρής
ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ — Μιχάλης Μωρα’ι’της

Χορός: Τζένη Τσούπη, Θεανώ Νιώτη, Χριστίνα Πάκου, Βάσια Ασήμογλου, Χρύσα Στεργίου, Φωτεινή Μπανιά, Ηλέκτρα Γιανακοπούλου, Μανουέλα Καραμπά.

Λίγα λόγια για το έργο: «Πολλοί πιστεύουν ότι τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ότι αυτό που έχεις να πεις το δίνει ένα σκίτσο, ένα σχέδιο που είναι σε θέση να απεικονίσει μια πλήρη εικόνα της ζωής. Τα έργα του ΜΠΟΣΤ είναι αφορμή για να ξεδιπλώσει μπροστά μας μια εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας, να σατυρίσει με τον δικό του τρόπο όλα τα κακώς κείμενα όπως κάνει με τα περίφημα ομιλούντα σκίτσα του.

Έτσι και στην «ΜΗΔΕΙΑ» η αφορμή του μύθου του έδωσε την δυνατότητα να μας δείξει με αχαλίνωτη φαντασία όλες τις πτυχές της ζωής μας σαν να ξετυλίγεται μια μεγάλη σκηνή λαϊκού θεάτρου.

Κατορθώνει να βάλει μπροστά στα μάτια μας έναν καθρέφτη των αντιφάσεων της κοινωνίας μας. Βγάζει μέσα από τη λογική τους πιο απρόσμενους παραλογισμούς και μέσα από το παράλογο την πιο απίθανη λογική.
Στο έργο ενσωματώνει πρόσωπα άσχετα με τον μύθο με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει τους στόχους του. Αφαιρεί ή προσθέτει πράγματα, πλατιάζει ή σμικρύνει άλλα προκειμένου να υπαινιχθεί άλλα».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση