Ξανά σε λειτουργία το Instagram μετά το εκτεταμένο «μπλακ-άουτ»


Το Instagram, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες τους διαδικτύου να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο, επικοινωνώντας μεταξύ τους , «έπεσε» σήμερα (3/10) σε πολλές χώρες-πόλεις του κόσμου.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, οι ακριβείς αιτίες του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον ιστότοπο δεν είναι ακόμη γνωστές, ωστόσο η λειτουργία του τελικά αποκαταστάθηκε.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα, το Instagram σταμάτησε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Σιγκαπούρη, στο Λονδίνο, αλλά και στην ελληνική πρωτεύουσα. Το πρόβλημα της λειτουργίας του εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώθηκε ωστόσο και στη Βόρεια Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια του «μπλακ-άουτ» οι χρήστες που επιχείρησαν να συνδεθούν στο Instagram, διάβαζαν το μήνυμα «Σφάλμα», «δεν είναι δυνατή η ανανέωση της ροής». Ως εκ τούτου, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποίησαν το Twitter προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, αφού δεν μπορούσαν να «ανεβάσουν» φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram.

Το πρόβλημα λειτουργίας παρουσιάστηκε στο δημοφιλές εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης  μετά την ανακοίνωση -τη Δευτέρα (1/10)- ότι νέος επικεφαλής του ιστοτόπου αναλαμβάνει ο Άνταμ Μοσέρι, μετά την αποχώρηση των δύο συνιδρυτών του Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ.

Το Instagram δημιουργήθηκε από τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, και λειτουργεί επίσημα από τον τον Οκτώβριο του 2010. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών στην εφαρμογή έφτασε το 1.000.000. Αυτή τη στιγμή το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενεί 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Το Facebook αγόρασε την εφαρμογή (έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων) το 2012.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters/ Independent

Φωτογραφία: EPA

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση