Τρεις εκθέσεις στην Αθήνα τιμούν τη μεγαλοφυία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι


Τρεις μεγάλες εκθέσεις που παρουσιάζουν τη ζωή και το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώνονται σε μια μεγάλη διοργάνωση που τιμά τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Πρόκειται για το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius», που διοργανώνει η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς, (Van Gogh Alive – The Experience), σε συνεργασία με τη Grande Exhibitions, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ από τις 30 Νοεμβρίου 2018 έως τις 30 Μαρτίου 2019.

Η πρώτη έκθεση είναι αφιερωμένη στις μηχανικές εφευρέσεις του Ντα Βίντσι και περιλαμβάνει 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Μέσα από 17 θεματικές ενότητες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.

Το «Da Vinci Alive – The Experience» είναι μία οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

«Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα» αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο Pascal Cotte του Lumiere Technology Institute ο οποίος θα παρουσιάσει μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

INFO

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι, 211 4270638).

‘Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή από 13:00 έως 22:00, Σαββατοκύριακα από 10:00 έως 22:00

Τιμή εισιτηρίου από 8 έως 70 ευρώ.

 

Μοιράσου το άρθρο:



Πηγή

Απάντηση