Το φαινόμενο selfies: Περισσότεροι από 250 θάνατοι για μια φωτογραφία (video)


Στο κυνήγι της τέλειας και εντυπωσιακής φωτογραφίας, η φρενίτιδα των selfies έχει κοστίσει τη ζωή σε 259 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια, όπως διαπιστώνουν Ινδοί ερευνητές. Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ινδία, ενώ τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι άνδρες κάτω των τριάντα ετών.

Σκαρφαλώνουν πάνω σε θεόρατα αγάλματα, ισορροπούν σε γερανούς, πηδούν από καταρράκτες, ποζάρουν μπροστά από καρχαρίες. Όλα αυτά για μία εντυπωσιακή φωτογραφία. Μόνο που κάποιες φορές είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν.

Ινδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι πάνω από 259 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία έξι χρόνια στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την τέλεια selfie. Πρώτη αιτία θανάτου αποτελεί ο πνιγμός.

Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στην Ινδία ενώ ακολουθούν Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες και Πακιστάν. Τα πιο πολλά θύματα ήταν ηλικίας 20-29 ετών και πάνω από το 72,5% ήταν άνδρες. Νέοι και τουρίστες πέφτουν πιο συχνά στην παγίδα της επικίνδυνης selfie, θέλοντας να κερδίσουν περισσότερα like στα social media.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν είναι οι selfie επικίνδυνες, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά, και προτείνουν να απαγορευθούν σε τουριστικά αξιοθέατα, ειδικά στις κορυφές των βουνών, σε γέφυρες και σε ψηλά κτίρια.

Βίντεο-Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση