Κ. Κρέτσου: Η Κάρλα είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής (video)


Πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη τη Θεσσαλία θα προσφέρει η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, που εγκαινιάστηκε σήμερα. Πρόκειται για έργο το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, αναβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή, ενισχύει ύδρευση και άρδευση, συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία και επιπλέον την καθιστά δεύτερο σε σπουδαιότητα υδροβιότοπο της Ευρώπης.

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο δεύτερος σε σπουδαιότητα υδροβιότοπος της Ευρώπης, η λίμνη Κάρλα, παρουσία της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνας Κρέτσου, του υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση και της υφυπουργού Οικονομίας Κατερίνας Παπανάτσιου.

Η Κάρλα είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής, τόνισε η κ. Κρέτσου ενώ ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το περιβάλλον και η ανάπτυξη, συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Τόσο η κ. Κρέτσου όσο και ο κ. Χαρίτσης επισήμαναν τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ολοκληρωθεί το έργο. Στον τόπο αυτό συναντάται η παραγωγή, το περιβάλλον, το νερό, τα 181 είδη πουλιών και τα 14 είδη ψαριών, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με συγκίνηση ο Νικόλαος Ζήσος, εξιστόρησε πως από ψαράς έγινε φωτογράφος όταν αποξηράνθηκε η λίμνη ενώ κρατούσε στα χέρια του την άδεια αλιείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση