Με Aston Martin στους δρόμους του Λονδίνου γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Τζέιμς Μποντ»


Παγκόσμια Ημέρα Τζέιμς Μποντ είναι η 5η Οκτωβρίου και για τον λόγο αυτό, σήμερα μερικά από τα «διάσημα» αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου.

Για τον εορτασμό αυτής της ειδικής ημέρας, αφιερωμένης στον μυθιστορηματικό και κινηματογραφικό ήρωα της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, η Aston Martin συνεργάστηκε με τους παραγωγούς της κινηματογραφικής σειράς EON Productions και Sky.

Στις 5/10/1962 προβλήθηκε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με ήρωα τον μυστικό πράκτορα, με τίτλο «Dr.No». H ιδιαίτερη ημέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2012, όταν οι ταινίες Μποντ συμπλήρωναν τη χρυσή επέτειό τους, με εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η συνεργασία Aston-Bond κράτησε αρκετά χρόνια. Ως εκ τούτου, οι Aston Martin που οδηγούσε ο φανταστικός μυστικός πράκτορας στις ταινίες κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου με αφορμή και τη συγκεκριμένη ημέρα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, καμιά συνεργασία δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Κατά τη διάρκεια της  προ-παραγωγής της τρίτης ταινίας Μποντ, «Goldfinger» (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου) το 1964, η Άστον Μάρτιν δεν ενδιαφερόταν να προμηθεύει με αυτοκίνητα την ταινία. Τελικά η εταιρεία πείστηκε να δανείσει στο κινηματογραφικό συνεργείο ένα μεταχειρισμένο DB5. Οι υπεύθυνοι ξόδεψαν τότε 25.000 λίρες (σχεδόν  500,000 λίρες / 650,000 δολάρια σε σημερινά χρήματα) για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου με επιπλέον εξαρτήματα. Το 1964 ένα καινούριο DB5 κόστιζε 4.500 λίρες (περίπου 87.000 λίρες σήμερα).

«Η σχέση μεταξύ του James Bond και της Aston Martin μετρά δεκαετίες, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Παγκόσμια Ημέρα 2018 Τζέιμς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος και CMO της φημισμένης εταιρείας αυτοκινήτων, Σάιμον Σπρουλ.

Τέσσερα από αυτά τα αυτοκίνητα, DB10 (Spectre), V8 Vantage (The Living Daylights), DB5 (Goldfinger) και DBS (Quantum of Solace) κυκλοφορούν σήμερα (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου) σε τοποθεσίες της βρετανικής πρωτεύουσας, στις οποίες έγιναν γυρίσματα των επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών.

Επιπλέον, ένα Vanquish που χρησιμοποιήθηκε στο «Die Another Day» εκτίθεται στην αντιπροσωπεία της Aston Martin στο Park Lane και ένα από τα 12 DBSs που χρησιμοποιήθηκαν στο «Quantum of Solace» θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στη Dover Street.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: AP /Matt Dunham

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση