Πάνδημη υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018


ypodoxi kilkis 19

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στο ακριτικό Κιλκίς για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και πνευματική χαρά , υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου τ.έ., στις 6:30 το απόγευμα, τεμάχιο εκ του πανσέπτου και θαυμα­τουργού ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, προερχόμενο α­πό την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου και συγκεκριμένα της δεξιάς χείρας του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, το οποίο εκόμισε ο Γεν. Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Το χαριτόβρυτο Λείψανο υποδέχθηκε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενο από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον και Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού καθώς και μέγα πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθέστατο εκκλησία­σμα για την φιλόστοργη παρουσία των Αγίων στη ζωή και στον προσωπικό πνευματικό μας αγώνα και επεσήμανε τα θαυμαστά σημεία που επιτέλεσε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος δίδαξε με το παράδειγμα του και το ταπεινό του φρόνημα.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας χειροθέτησε σε Πνευματικούς τον Παν. Αρχ. π. Ευγένιο Ιωάννου, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Μαυρονερίου, στον οποίο ανέθεσε την ποιμαντική στο Γεν. Νοσοκομείο του Κιλκίς και τον Οικ. π. Χρήστο Πολυχρονίδη, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δορκάδας, τον οποίο όρισε ως Αρχ. Επίτροπο Δυσώρου.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα, κ.κ. Γιάννης Δημητριάδης και Δημήτρης Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο Αστυν. Διευθυντής κ. Ιωάννης Ταλαμπίρης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου, κ.α.

Αμέσως μετά το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε στην Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου, λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς, όπου έγινε δεκτό από τον Ηγούμενο π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, για τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Να σημειωθεί πως τό ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έως την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠηγή

Απάντηση