Επιστολή στη Μέι για το Brexit στέλνουν διάσημα ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής


Βρετανοί μουσικοί, μεταξύ των οποίων ο Εντ Σιράν, ο Στινγκ και η Ρίτα Όρα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προειδοποιώντας την ότι το Brexit είναι «σκέτη παραφροσύνη» και απειλεί «κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας».

Η επιστολή, μια πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ την οποία υπογράφουν δεκάδες ηχηρά ονόματα της ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σκηνής, καλεί τη Μέι να αναθεωρήσει την απόφασή της να βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί», αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γκρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής», συνεχίζουν οι καλλιτέχνες.

Η Μέι έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κανονισμοί που αφορούν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ και που επιτρέπουν στους πολίτες της να ζουν και να εργάζονται σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες μέλη του μπλοκ, δεν θα ισχύουν για τη Βρετανία μετά το Brexit.

Η ανοιχτή επιστολή, την οποία στηρίζουν μεταξύ άλλων οι Ντέιμον Άλμπαρν, Τζάρβις Κόκερ, Σάιμον Ρατλ και Μπράιαν Ίνο, υποστηρίζει ότι η βρετανική κυριαρχία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία θα απειληθεί από αυτό και από άλλα παρελκόμενα του Brexit.

Επισημαίνει ότι τα πάντα -από τις περιοδείες, τις πωλήσεις, τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων- θα πληγούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει αντίθετα να παραμείνει εντός της ΕΕ και να ηγηθεί της μεταρρύθμισής της: «Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον μας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και να αναδομήσουμε την ΕΕ. Όταν η Ευρώπη είναι σκέτο χάλι, οι Βρετανοί μένουν εκεί, δεν αποσύρονται, ανασυντάσσονται».

Όπως δήλωσε ο Γκέλντοφ στην Observer, θα ήθελε να δει ένα δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στην Ένωση: «Είμαι απόλυτα ταγμένος στην ιδέα ενός δεύτερου, δημοκρατικού δημοψηφίσματος για να αποφύγουμε να μας διαλύσει μελλοντικά όλη αυτή η ιστορία με το Brexit», πρόσθεσε.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση