Κινηματογραφικές προβολές διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων


Επαναρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές κάθε Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9, από την κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Το πρόγραμμα για το μήνα Οκτώβριο 2018:

Πέμπτη 11/10 (8.30μ.μ.)
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ
(2008, διάρκεια 106′)
Γαλλική κωμωδία, σκηνοθεσία Ντάνι Μπούν.
Ο Φιλίπ, ένας ταχυδρομικός υπάλληλος που ζει με την οικογένειά του στο γαλλικό Νότο, παίρνει δυσμενή μετάθεση σε μια κωμόπολη του Βορρά. Πεπεισμένος ότι θα αντιμετωπίσει τα χειρότερα, όταν μετακομίσει στην Μπεργκ θα βρεθεί προ εκπλήξεως.
Μια απολαυστική, ευχάριστη κωμωδία, με στρογγυλεμένη πλοκή, μια ταινία με μήνυμα και γεμάτη με γλύκα και αισιοδοξία.

Πέμπτη 18/10 (8.30μ.μ.)
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ
(2014, διάρκεια 105′)
Ισπανικό αστυνομικό θρίλερ με κοινωνικοπολιτικές αναφορές, σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ.
Το Φθινόπωρο του 1980, ένας κατά συρροή δολοφόνος έχει διαπράξει μια σειρά από φόνους με θύματα νεαρά κορίτσια. Δύο ετερόκλητοι ιδεολογικά αστυνομικοί καλούνται στα βαλτοτόπια του ισπανικού νότου για να επιλύσουν την ανεξιχνίαστη υπόθεση. Προκειμένου να ακολουθήσουν τα ίχνη του δολοφόνου, πρέπει να συνδυάσουν τις ικανότητές τους, κάτι που απαιτεί να παραμερίσουν τις διαφορές τους, αν θέλουν να σταματήσει η κτηνωδία.
10 βραβεία Γκόγια για μια συγκλονιστική από κάθε άποψη ταινία.

Πέμπτη 25/10 (8.15μ.μ.)
Πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.
Νιώθοντας τον Piazzolla -Sintiendo a Piazzolla (2016, διάρκεια 70’)
Αργεντίνικο Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Pablo Rho.
Η ταινία παίζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, με Ελληνικούς υπότιτλους.

Θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Danilo Baroni. Θα προσφερθούν Αργεντίνικο κρασί & empanadas

Το «Sintiendo a Piazzolla» είναι ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του μεγαλοφυούς μπαντονεονίστα που αναφέρεται στην μελαγχολία που έχει η μουσική του Αργεντινού συνθέτη με την μεγαλύτερη διεθνή προβολή, προσεγγίζοντας την προσωπικότητά του και συνδέοντας ορισμένα επεισόδια της ζωής του με μερικά από τα έργα του.
Περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του καλλιτέχνη με το έργο του και ιδιαίτερα με τα συναισθήματα που μεταδίδει. Βασισμένο σε μια πρωτότυπη προσέγγιση, βοηθά στο να καταλάβουμε πώς και γιατί το έργο του μελοποιεί τόσο καλά την μελαγχολία του Μπουένος Άιρες.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση