»Οι ενέργειες των πολιτικών της Ουκρανίας θα αποτύχουν»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018


mosxas14

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


«Σήμερα ορισμένες πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, προσπαθούν να κόψουν την Ουκρανική Εκκλησία από τη Ρωσική Εκκλησία, με απώτερο σκοπό να καταστρέψουν την ενότητά μας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα καταλήξει σε πλήρη αποτυχία» – τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος κατά τη διάρκεια του γεύματος στην Λαύρα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να θυμόμαστε όλοι μας, ότι οι νόμοι με τους οποίους ο Θεός κυβερνά την Εκκλησία δεν είναι ανθρώπινοι. Δεν μπορεί εντός της Εκκλησίας να εισβάλλουν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες αναπόφευκτα θα νικηθούν στο τέλος.»

»Οι αρχές έχουν αποφασίσει ότι η Εκκλησία έχει τελειώσει, ότι έχουμε πεθάνει- αλλά είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί, και μια νέα εποχή έχει αρχίσει – μια εποχή αναγέννησης της Εκκλησίας, μέσα από τις προσευχές εκείνων που δίδαξαν την πίστη στον Χριστό, ακόμη και μέχρι τον θάνατο»- πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου η Κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας ανεξάρτητη από το Πατριαρχείο Μόσχας, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ουκρανικός λαός δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

«Ο απλός λαός υπερασπίζεται σήμερα την ενότητα της εκκλησίας μας, ξέρω πόσο θάρρος χρειάζεται για να προστατευτεί αυτή η ενότητα. Οι πιστοί είναι άγρυπνοι φρουροί των ναών μας , αντιστέκονται στις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να καταστρέψουν την ενότητα, κυριολεκτικά είναι στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας τόνισε: «Δείχνουμε στον κόσμο την ίδια σταθερότητα, την ίδια ενότητα που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, είχε δείξει μετά τα τρομερά γεγονότα του 1917»

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στις «παράνομες ενέργειες» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει να διαφυλάττει τους Ιερούς Κανόνες, τονίζοντας ότι «σε δύσκολες στιγμές με ένα στόμα και μία καρδιά η Εκκλησία της Ρωσίας διακηρύξει την αλήθεια του Θεού.»


Εμφανίσεις: 55279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση