«Ένας άνδρας, μια γυναίκα» 50 χρόνια μετά


Η Ανούκ Αιμέ και ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, ένα μυθικό κινηματογραφικό ζευγάρι επιστρέφει 52 χρόνια μετά, στη μεγάλη οθόνη στη συνέχεια της θρυλικής ταινίας «Ένας άνδρας, μια γυναίκα». Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κλοντ Λελούς πραγματοποιεί τα γυρίσματα στη Ντοβίλ, εκεί όπου γυρίστηκε και η πρώτη ταινία το 1966. Οι ίδιοι ηθοποιοί ξαναπαίρνουν τους ρόλους τους. Το σενάριο είναι μυστικό.

«Γιορτάζαμε τα 50 χρόνια της ταινίας και είδα τον Ζαν-Λουί και την Aνούκ να μιλάνε, να χαμογελάνε, να διασκεδάζουν και σκέφτηκα πως δεν είναι δυνατόν να μην πάρω την κάμερά μου και να μην κινηματογραφήσω το όμορφα πρόσωπά τους. Σκέφτηκα ότι θα ήταν κρίμα να μην κάνουμε την αυτοψία μιας ιστορίας αγάπης. Οι μεγάλες ερωτικές ιστορίες είναι πολύ σύντομες και ταυτόχρονα δεν τελειώνουν, παραμένουν στη μνήμη, αφήνουν ίχνη. Αυτά είναι τα ίχνη που ήθελα να κινηματογραφήσω», εξηγεί ο Γάλλος σκηνοθέτης.

Ο Κλοντ Λελούς έπεισε τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν να επιστρέψει στο κινηματογραφικό πλατό λέγοντάς του ότι εάν η ταινία δεν αρέσει στους πρωταγωνιστές του, δεν θα βγει στους κινηματογράφους. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης σκοπεύει να μην κάνει ακόμη τρέιλερ πριν να κυκλοφορήσει η ταινία.

ΠΗΓΗ: Culturebox

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση