Έρχεται το Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Micro μ»


Σε 11 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού θα πραγματοποιούνται εφέτος οι προβολές του 8ου Διεθνούς Ταυτόχρονου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Micro μ» (IMMF), στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Το διεθνές στοιχείο του φεστιβάλ ενισχύεται περισσότερο εφέτος, καθώς εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό, την τιμητική του έχει, για αυτή τη χρονιά,  ο διεθνής «μικρός» κινηματογράφος.

Το διαγωνιστικό τμήμα του θεσμού, με τη συμμετοχή 15 ελληνικών ταινιών, αποτελεί όπως κάθε χρονιά τον «κορμό» του φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 11 πόλεις που συμμετέχουν στο «Micro μ Festival» (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Παρίσι, Αλεξάνδρεια, Κοπεγχάγη).

Συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ είναι οι εξής: «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού, «Fake News» του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Heimlich» του Κώστα Μπακούρη, «Maneki Neko» του Μανώλη Μαυρή, «Newstria» του Κώστα Σταματόπουλου, «Pet» της Μάρτα Μπακρί, «Shapes of Mine» του Γιώργου Καψανάκη, «The Backpack» του Μιχάλη Μαθιουδάκη, «Yawth» των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα, «Ίσως Είμαι Εγώ» του Δημήτρη Σίμου, «Μικρός Που Είναι Ο Κόσμος» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη, «Τάμα» του Γιάννη Μπλέτα, «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου, «Το Μάτι» του Στέργιου Ντινόπουλου και «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, εφέτος η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα λήξει   μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η «αγαπημένη» ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή (14/10) σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.

Στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ (δεύτερη ημέρα) θα προβληθούν –για πρώτη φορά στην Ελλάδα- 12 ταινίες μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο.

Το ειδικό αφιέρωμα στο περιβάλλον που εγκαινιάζεται εφέτος, έχει τίτλο «Το Micro μ ντύνεται Πράσινο» και θέμα την «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Δια βίου μάθηση». Η συγκεκριμένη ενότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου μετά το διεθνές τμήμα του φεστιβάλ, πριν την τελετή απονομής των βραβείων.

Η είσοδος στις προβολές του αφιερώματος είναι ελεύθερη για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Το φεστιβάλ στο Facebook

Το φεστιβάλ στο Twitter

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση