ΣυμμΕΡΤέχω: Δράση Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ – Δήμου Αγίας Παρασκευής


Με σύνθημα «ΣυμμΕΡΤεχω» και κεντρικό μήνυμα «Η ΕΡΤ για την Κοινωνία» η ΕΡΤ, μέσω του τμήματος ΚΕΕΠ και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να υιοθετήσουν τη δράση αυτή, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2μμ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Βασικό πυλώνα του σχεδιασμού της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΕΡΤ αποτελεί ο τομέας της προστασίας του Περιβάλλοντος, με έμφαση στην Ανακύκλωση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των εργαζομένων της ΕΡΤ σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τη διαμόρφωση νέας προσέγγισης ως προς την μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΕΡΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχει ξεκινήσει στον χώρο της την λειτουργία του «Κινητού Πράσινου Σημείου». Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, το οποίο θα επισκέπτεται κάθε Πέμπτη συγκεκριμένες ώρες τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου και θα συλλέγει υλικά, τα οποία δεν είναι εύκολο να διατεθούν».

Στο Κινητό Πράσινο Σημείο συλλέγονται:
Μπαταρίες
Λαμπτήρες & φωτιστικά σώματα
Μικρές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές
Ξύλινα παιχνίδια
Μικροαντικείμενα
Βιβλία
CD & δίσκοι
Πλαστικά καπάκια

Τα οφέλη από τη συνεργασία αυτή είναι πολλά και αλληλένδετα μεταξύ τους:
– Εύκολη πρόσβαση για τους εργαζόμενους
– Διευκόλυνση του έργου του Δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η ΕΡΤ
– Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Ενεργοποίηση εργαζομένων
– Ανακύκλωση ειδικών υλικών που δεν ανακυκλώνονται εύκολα
– Προώθηση της επαναχρησιμοποίησης υλικών
– Διαμόρφωση νέων προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση