Τον Μητροπολίτη Γερμανίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018


germanias 1Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Τιμήθηκε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων με την υψηλότερη διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, το μετάλλιο Α΄ Τάξης Τιμής καί Αξίας του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα.

Πολλές δεκαετίες ποιμαίνει με τρόπο αποδοτικό τη Μητρόπολη Γερμανίας και ένας από τους συνεργάτες του υπήρξε ο σημερινός Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που άφησε εκεί δημιουργικό έργο, υπηρετώντας για μια εικοσαετία (1988-2008).

Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην αίθουσα «Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπου μαθητές και δάσκαλοι της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Από το Σεβασμιώτατο Μάξιμο, έγινε αναφορά στην προσφορά, πνευματική, ποιμαντική, κοινωνική και πατριωτική του Γερμανίας Αυγουστίνου, που όντως είναι μεγάλη, στον απόδημο Ελληνισμό, αναδεικνύοντας την πολύπλευρη διάσταση της Ορθοδοξίας.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Αυγουστίνος ήταν λιτός στα λόγια του, χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του από την τιμητική προς το πρόσωπό του εκδήλωση, και επαίνεσε την αποδοτική διακονία του Ιωαννίνων Μαξίμου ως αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολη Γερμανίας, που όλοι τη θυμούνται με θαυμασμό, γιατί ήταν έντονη και ουσιώδη και σημάδεψε το πέρασμά του από εκεί.germanias 4

Ο Σεβασμιώτατος Αυγουστίνος πορεύεται στη ζωή του και στα αρχιερατικά του καθήκοντα με τη σκέψη ότι δεν είναι η σοφία της γης το ζητούμενο, αλλά η αγάπη του Χριστού. Δεν είναι το ψήλωμα του νου το ποθούμενο, αλλά η ταπείνωση.

Μοιράζει στα ξεραμένα χείλη, από την πίκρα της ξενιτιάς, των μεταναστών της Γερμανίας, σταλγματιές δροσιάς. Η ψυχή του είναι πυρωμένη από τη θέληση για σωστικό έργο.

Μεταξύ αυτών, που παρέστησαν ήταν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. άΠηγή

Απάντηση