Αναγκαστική προσγείωση για το Σογιούζ- Ασφαλείς οι αστροναύτες


Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι δυο αστροναύτες που επέβαιναν στη ρωσική διαστημική κάψουλα Σογιούζ MS-10 και επέστρεψε στη Γη μετά την βλάβη που παρουσιάσθηκε κατά την απογείωση του διαστημικού πυραύλου Soyuz σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ του Καζακστάν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της NASA. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δική του πηγή, ανέφερε πως η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις μετά το ατύχημα του Σογιούζ.

O Αμερικανός αστροναύτης Nick Hague και ο Ρώσος συνάδελφoς Alexey Ovchinin επέβαιναν στην κάψουλα που είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Τα πληρώματα αναζήτησης και διάσωσης είναι πάντα προετοιμασμένα σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο,» δήλωσε ο Brandi Dean, εκπρόσωπος της NASA νωρίτερα. Τα ελικόπτερα έχουν ήδη αποσταλεί για να αναζητήσουν τη διαστημική κάψουλα Soyuz, πρόσθεσε.

Η κάψουλα Soyuz επέστρεψε στη γη μέσω βαλλιστικής κατάβασης που είναι πιο απότομη απο την κανονική σύμφωνα με την NASA TV.

Το περιστατικό φέρνει στη μνήμη το πρόβλημα που παρουσίασε το διαστημικό σκάφος MS-09 που πήγε αστροναύτες στον ISS στα τέλη Αυγούστου. Οι ελεγκτές πτήσης στο έδαφος εντόπισαν μια μικρή τρύπα που δημιούργησε διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η οποία τελικά επισκευάσθηκε.

ΠΗΓΗ: NASA, AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση