Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Αγχεσμός – Λυκοβούνια – Τουρκοβούνια»


Σε μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Γαλατσίου, απευθύνεται η πρόσκληση συμμετοχής σε διαγωνισμό φωτογραφίας.

Το θέμα του είναι «Αγχεσμός – Λυκοβούνια – Τουρκοβούνια» και ο διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ13.1/165796 /Δ2).

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
1. Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: « Αγχεσμός – Λυκοβούνια – Τουρκοβούνια»
με σκοπό, οι μαθητές της πόλης μας να γνωρίσουν τον λόφο της πόλης μας.
2. Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
3. Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου, Τμήμα Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Αντιδήμαρχος Μάνος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
4. Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελείται από τον Κοντό Κωνσταντίνο-Υπεύθυνο Φωτογραφίας του Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Γαλατσίου, Γιάννη Βερούλη – Δημοτικό Σύμβουλο και Φωτογράφο, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο – Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γαλατσίου, Γιάννη Σκληράκη – Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελο Μπουγιούκα – Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης, Μάνο Ελευθερίου – Αντιδήμαρχο Παιδείας
5. Ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η σχολική χρονιά 2018 – 2019. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης φωτογραφιών: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 (σε ηλεκτρονική μορφή στο Τμήμα Παιδείας – υπεύθυνη υπάλληλος: Άννα Κασιέρη, [email protected],τηλ.: 210 2143385, 210 2143415)
6. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από την επιτροπή, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες έπαινοι συμμετοχής και θα δοθούν 6 βραβεία στις 6 καλύτερες φωτογραφίες ανά σχολική βαθμίδα.
7. Κάθε μαθητής / τρια μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με τρεις συμμετοχές. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να φτάσουν στο Τμήμα Παιδείας σε ηλεκτρονική μορφή.
8. Η συμμετοχή των μαθητών /- τριών στον διαγωνισμό δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
9. Ο Δήμος Γαλατσίου / Τμήμα Παιδείας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
10. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.
11. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός του ωρολογίου προγράμματος.
12. Οι έξι νικητήριες φωτογραφίες, από κάθε σχολική βαθμίδα, θα βραβευθούν. Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΑΜΙΝΙ, θα δημοσιευτούν στο site του Δήμου Γαλατσίου (Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη) και θα αποτελέσουν υλικό για λεύκωμα.
13. Θα ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας, ότι δέχεται να δημοσιευτεί το έργο του μαθητή ή της μαθήτριας σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
14. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ισχύουν τα αναφερόμενα στο ν. 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» [ΦΕΚ 25, τ. Α΄, 04.03.1993].

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση