Δίκη Χρυσής Αυγής – Επιτάχυνση ζητάει η Πολιτική Αγωγή (video)


Τριάμιση χρόνια μετά της έναρξης της δίκης και 278 συνεδριάσεις, η ακροαματική διαδικασία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η δίκη βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων. Έχουν ήδη καταθέσει 130 μάρτυρες κατηγορίες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι καταθέσεις 230 μαρτύρων υπεράσπισης. Αριθμοί που δείχνουν το χρόνο που θα χρειαστεί ακόμη αυτή η δίκη καθώς θα πρέπει να απολογηθούν 69 κατηγορούμενοι και να αγορεύσουν περίπου 100 δικηγόροι.

Με υπόμνημα που κατέθεσαν στο Εφετείο Αθηνών, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής ζητούν την επιτάχυνση της δίκης. Ζητούν την αποκλειστική διεξαγωγή της στην αίθουσα του Εφετείου και την πλήρη απαλλαγή των δικαστών από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους για να μπορούν να δικάζουν συχνότερα.

Μάλιστα, το αίτημά τους αυτό έχουν κοινοποιήσει και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου αλλά και στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης Εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο.

Νωρίς το πρωί, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής Πάνο Σκουρλέτη μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, παρακολούθησαν τη δική της ΧΑ στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο βουλευτής του Ντι Λίνκε μίλησε για ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ζήτησε επιτάχυνση της δικης της ΧΑ, ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν στον Γκρέγκορ Γκίζι το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δίκη της ΧΑ θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση