Εγκαινιάστηκε το θεματικό πάρκο «Ηρακλής, οι 12 άθλοι» στη Θεσσαλονίκη


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της  στο πλαίσιο των εγκαινίων του θεματικού πάρκου «Ηρακλής, οι 12 άθλοι», η υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά εξέφρασε την επιθυμία το Πάρκο να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας.

Με τρισδιάστατα εκθέματα, με κίνηση και ήχο, γύρω από ένα μυθικό σκηνικό, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν πολλά –με διασκεδαστικό τρόπο- για τους 12 άθλους του Ηρακλή.

Το Πάρκο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η κα Κουντουρά τόνισε ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή του συγκεκριμένου πάρκου συντάσσονται με την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την οποία δίνεται έμφαση στα θεματικά προϊόντα που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες.

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες της πόλης, καθώς δίνει την ευκαιρία σε όσους βρεθούν σε αυτό «να μυηθούν στον μαγευτικό κόσμο των μύθων και των ηρώων για τον οποίο είμαστε τόσο περήφανοι εμείς οι Έλληνες, αφού είναι κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης και της ταυτότητας της χώρας μας».

«Η Θεσσαλονίκη» ανέφερε η κα Κουντουρά κατά την ομιλία της «είναι πάρα πολύ δυναμική στην ανάπτυξη του τουρισμού και το υπουργείο τη στηρίζει με πολλούς τρόπους, ενισχύοντας μεταξύ άλλων, τη συνδεσιμότητα της πόλης με πάρα πολλές αγορές του εξωτερικού».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, μιλώντας από τη μεριά του για το Πάρκο του Ηρακλή (που υλοποιήθηκε από την ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions) ανέφερε ότι έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικά από τα σχολεία, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την παράταση της λειτουργίας του και μετά την 27η Ιανουαρίου του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση