Την δίκη της Χ.Α. παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (video)


Την ανάγκη καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής και κάθε μορφής φασισμού κατέδειξαν με δηλώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη- και ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, που παρακολούθησαν σήμερα τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί, σε μια συμβολική κίνηση, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και τόνισαν την ανάγκη καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι παρέλαβε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Απάντησε πως οι επανορθώσεις μπορεί να ρυθμιστούν μέσω μιας συνθήκης ειρήνευσης, ενώ για το κατοχικό δάνειο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είπε πως αν ήταν ο ίδιος καγκελάριος της Γερμανίας θα το αποπλήρωνε.

Η δίκη βρίσκεται στην 278η ημέρα ενώ οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών αίτημα επιτάχυνσής της.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση