Γερμανία: Μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση με την υποστήριξη του ΥΠΕΞ


Παραμονή των κρίσιμων τοπικών εκλογών στη Βαυαρία, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας εξέφρασε την υποστήριξη του στη μεγάλη διαδήλωση που ξεκινά στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) στην Αλεξάντερπλατς, στο Βερολίνο ενάντια στον αποκλεισμό, τον ρατσισμό και τη μετατόπιση προς την άκρα δεξιά. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (SPD) τόνισε ότι το μήνυμα είναι ότι «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη διαίρεση που επιδιώκουν οι ακροδεξιοί λαϊκιστές».

Τόνισε ότι η πλειοψηφία στη Γερμανία αντιπροσωπεύει την ανοχή και τον κοσμοπολιτισμό και ότι «ο νέος εθνικισμός» δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. «Η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός δεν θα πρέπει να έχουν θέση ούτε εδώ ούτε σε άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Μάας.

Δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να μετάσχουν στη διαδήλωση στη γερμανική πρωτεύουσα. Η διαδήλωση υποδηλώνει αφύπνιση για τους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο αλλά και για τις περικοπές στο κοινωνικό σύστημα.

Πολυάριθμες οργανώσεις, ενώσεις και κόμματα υποστηρίζουν την πρόσκληση – καθώς και μερικές προσωπικότητες όπως ο ηθοποιός Μπένο Φιούρμαν, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιαν Μπέμερμαν και το συγκρότημα Die.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης καλούν σε αγώνα για το δικαίωμα στην προστασία και το άσυλο και ενάντια στην απομόνωση της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση