«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για ΠΓΔΜ» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός (video)


Η σαφής αναφορά του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στο Μακεδονικό, βάζει τελεία και παύλα στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Καμμένου στην Αμερική.

Με την επιστροφή του Υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου από την Αμερική αναμένεται να γίνει και η τελική αποτίμηση του υπερατλαντικού του ταξιδιού.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ» ευχήθηκε η έκφραση των απόψεων Καμμένου για τη Βαλκανική να οφείλεται σε μια αστοχία της στιγμής.

«Το βέβαιο είναι πως σε μια διεθνή εκπροσώπηση με την ιδιότητα του Υπουργού δεν αυτοσχεδιάζεις, οφείλεις να σέβεσαι την ιδιότητά σου. Εύχομαι να οφείλεται σε μια αστοχία της στιγμής, γιατί όπως καταλαβαίνετε με αυτές τις απόψεις εμείς δεν έχουμε σχέση» τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η εξωτερική πολιτική ασκείται από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών με γνωστά και φανερά αποτελέσματα», τονίζει στην εφημερίδα DOCUMENTO ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Απέναντι σ’ αυτό υπάρχει η διπλωματία Μητσοτάκη που υπαγορεύεται από τον Αντώνη Σαμαρά και εκτελείται από τη Μαρία Σπυράκη. Ας κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις και τις επιλογές του» επεσήμανε.

O Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διέψευσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που τον ήθελε να έχει μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και να του δίνει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε.

Στην ίδια εφημερίδα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρει πως «οι δηλώσεις επιβαρύνουν τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή».

«Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Ορμπαν.Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του» ανέφερε.

«Tη γνώμη μας τη λέμε από τον καναπέ μας, όταν έχουμε θεσμικό ρόλο εκφράζουμε τη χώρα», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης έκανε μία «ρομαντική» όπως τη χαρακτήρισε πρόταση για μια ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι τις εκλογές του 2019 με τη συμμετοχή της προοδευτικής αντιπολίτευσης Κίνημα Αλλαγής -Ποτάμι στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση