Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών-Εμπλέκονται δύο αστυνομικοί (video)


Συνολικά κατηγορούνται 11 άτομα, έχουν συλληφθεί 9, ενώ πρωτεύοντα ρόλο έπαιζαν δύο αστυνομικοί. Στην Πεντέλη συνελήφθη γιος πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση. Στο ίδιο σπίτι με τον νεαρό, βρισκόταν και ο Αλβανός αρχηγός της σπείρας ο οποίος διέφυγε την τελευταία στιγμή. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, (μετατέθηκε προσφάτως στην υπηρεσία πεζών περιπολιών, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα η μετάθεση λόγω αναρρωτικής άδειας).

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλία και υπηρετεί στα Γρεβενά, απολογήθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης και αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι έρευνες της Ελ.ΑΣ έγιναν σε Τρίκαλα, Πεντέλη, στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, πιστόλια, εικόνες, πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σπείρα διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κυρίως στην Αττική, αλλά και στα Τρίκαλα, όπου επίσης τα μέλη της δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Την επιχείρηση ξεκίνησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Μετά το πέρας της, η ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει αναλυτική ενημέρωση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση