Κ.Ε -ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι επερχόμενες εκλογές (video)


Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος «με προοδευτικό πρόσημο», οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Tο κυβερνητικό σχέδιο μέχρι τα Χριστούγεννα

Επί τάπητος τέθηκαν οι κυβερνητικές προτεραιότητες έως τα Χριστούγεννα αλλά και όλα τα θέματα πρώτης γραμμής όπως είναι το Ονοματολογικό και η πορεία της οικονομίας.

‘Εως τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ (αναδρομικά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.), ενόψει και της ψήφισης του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού

Η αναθεώρηση του Συντάγματος

Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου στις αρχές Νοεμβρίου να μπορεί να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι πολιτικές εξελίξεις

Στο επίκεντρο της ΚΕ θα βρεθούν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο έχει ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Η Κ.Ε. συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 /Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση