Οι 14 Έλληνες στο Διεθνή Τελικό IAME στο Le Mans


Στην πίστα του Le Mans, στη Γαλλία δίνουν το δικό τους αγώνα 14 Έλληνες καρτίστες. Εκεί, διεξάγεται από τις αρχές της εβδομάδας, ο Διεθνής Τελικός του ενιαίου θεσμού IAME. Φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που ο αναβαθμισμένος αυτός θεσμός πραγματοποιήθηκε και στη χώρα μας. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά σκέλη για όλες τις κατηγορίες. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους ημιτελικούς αλλά και τη σειρά τελικών για τις κατηγορίες με πολλές συμμετοχές και φυσικά τους μεγάλους τελικούς.

Στην κατηγορία Mini συμμετέχουν 70 οδηγοί και ανάμεσα τους 4 Έλληνες. Ο Μάριος Αγγελόπουλος έκανε την πιο επιτυχημένη εμφάνιση. Έκανε τον 36ο χρόνο στα χρονομετρημένα αλλά με μία σειρά πολύ καλών τερματισμών στα προκριματικά σκέλη, ανέβηκε στην 21η θέση μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών. Ο Γιώργος Ντεντόπουλος ολοκλήρωσε τα προκριματικά στην 44η θέση έχοντας κάνει τον 38ο χρόνο στα χρονομετρημένα. Ο Νικόλας Φραγκάκης ήταν 67ος στα χρονομετρημένα και ανέβηκε στην 61η θέση μετά τα σκέλη και ο Γιώργος Καφαντάρης έκανε τον 45ο χρόνο αλλά υποχώρησε στην 66η θέση μετά τα σκέλη.

Στην κατηγορία Junior με 119 συμμετοχές έχουμε 3 Έλληνες. Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός ήταν 80ος στα χρονομετρημένα και υποχώρησε στην 84η θέση μετά τα σκέλη. Ο Στυλιανός Πετρίσης έκανε τον 105ο χρόνος και ανέβηκε στην 103η θέση μετά τα σκέλη ενώ ο Αντρέας Δεβετζόγλου από την 100η θέση στα χρονομετρημένα υποχώρησε στην 111η μετά τα σκέλη.

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου είναι ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα στους 70 οδηγούς της κατηγορίας Master. Έκανε τον 41ο χρόνο και ολοκλήρωσε τα σκέλη στην 49η θέση. Το αποτέλεσμα αυτό του δίνει τη 15η θέση στην εκκίνηση του Β’ τελικού και αν καταφέρει να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα θα περάσει στον μεγάλο τελικό.

Σε δύο κατηγορίες ήταν σίγουρη η συμμετοχή των Ελλήνων στον τελικό. Στην κατηγορία Super ο Φίλιππος Καλέσης έκανε τον 5ο χρόνο ανάμεσα σε 29 συμμετοχές και ο Γιώργος Λαζαράκος έκανε τον 27ο χρόνο. O Καλέσης κέρδισε 1 ακόμα θέση μετά τα σκέλη κι έτσι θα ξεκινήσει τον ημιτελικό από την 4η θέση. Αντίστοιχα, ο Γιώργος Λαζαράκος κέρδισε 2 θέσεις μετά τα σκέλη και ξεκινά τον ημιτελικό από την 25η θέση.

Επίσης, στην κατηγορία Super Shifter με εξατάχυτα kart η συμμετοχή 34 συνολικά οδηγών έδωσε αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό και στους δύο εκπροσώπους της χώρας μας. Ο Διονύσης Λιβέρης έκανε τον 13ο χρόνο στα χρονομετρημένα και υποχώρησε στη 17η θέση μετά τα σκέλη. Ο Φώτης Σωτηρόπουλος έκανε τον 24ο χρόνο αλλά με καλά πλασαρίσματα στα σκέλη ανέβηκε στην 21η θέση από την οποία θα ξεκινήσει τον ημιτελικό.

Τέλος, στην κατηγορία Senior είχαμε τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ντάρσυ και του Θανάση Χούρλια ανάμεσα σε 144 οδηγούς. Ο Ντάρσυ έκανε τον 119ο χρόνο στα χρονομετρημένα και ο Χούρλιας τον 132ο. Μετά τα προκριματικά σκέλη ο Ντάρσυ ανέβηκε στην 109η θέση ενώ ο Χούρλιας είχε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση ανεβαίνοντας στην 95η θέση.Πηγή

Απάντηση