35 χρόνια από την εις Διάκονον χειροτονία του Καστορίας Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018


diakonos kastorias

35 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εις Διάκονον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, στην Ενορία που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο Επίσκοπος της Καστοριάς.

Τη χειροτονία τέλεσε, κατ’ εντολήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Αντώνιος, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ποιος φανταζόταν ότι ο άγιος Επίσκοπος της Σιάτιστας, μετά από χρόνια, θα τον υποδεχθεί ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και θα του παραδώσει την ποιμαντορική ράβδο!

Παρακάτω παραθέτουμε σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη χειροτονία, όπου μπορούμε να διακρίνουμε ως Αρχιμανδρίτες, τον μακαριστό Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρό Μάξιμο, τον πνευματικό πατέρα του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ Γέροντα Μητροπολίτη πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο, τον μακαριστό Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρό Πέτρο, τον μακαριστό Αρχιμ. Αθανάσιο Σφουγγατάκη, τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, ως Διακόνους τους νυν Μητροπολίτες Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, καθώς και τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Ριγανά, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Ιερισσού και άλλους.

Γι’ αυτό και σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, μαζί με Κληρικούς της Μητροπόλεώς του, και εδόξασε τον Θεό, που τον αξίωσε να λάβει το ύψιστο αξίωμα της ιερωσύνης, και σήμερα να υπηρετεί και να διακονεί ως Επίσκοπος σε μια ευαίσθητη και ακριτική Επαρχία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Εμφανίσεις: 105924
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση