Απονεμήθηκαν τα Photobox Instagram Photography Awards


Στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφιών στο Instagram -το δημοφιλές εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν φωτογραφίες (και βίντεο)- που διοργάνωσε το Photobox Instagramphotography, οι «φωτογράφοι του ίντερνετ» υπέβαλαν περισσότερες από 180.000 φωτογραφίες.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, ο διαγωνισμός έγινε ο μεγαλύτερος του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία  PIPA (Photobox Instagram Photography Awards) είχαν χωριστεί σε 10 διαφορετικές κατηγορίες («ταξίδι», «ζώα», «σπορ», τοπία και άλλες) και η επιτροπή απονομής των βραβείων είχε απευθύνει από καιρό κάλεσμα στους χρήστες-φωτογράφους του Instagram προκειμένου να συμμετέχουν στη  διαδικασία.

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε πρώτη, τραβήχτηκε από τον @darrenwilliamhall (και εικονίζει το μικροσκοπικό σκυλάκι του, ένα πουντλ με το όνομα Τεντ). Στην κατηγορία «αγάπη» νικητής ήταν ο @matthias_magen που συνέλαβε με τον φακό του δυο αγοράκια σε μια ιδιαίτερη στιγμή.

Ο χρήστης @bam_perspectives πήρε το βραβείο στην κατηγορία «σπορ» για την αεροφωτογραφία μιας βάρκας που σκίζει κυκλικά τα κύματα στο Τζέρσεϊ.

Ο χρήστης του Instagram @gilles.guilbert κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «ταξίδι», στην οποία εικονίζεται μια κοπέλα που συμμετείχε στην παρέλαση Zinneke στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξαν τους νικητές ήταν ο πρώην υπεύθυνος για τις φωτογραφίες στην Guardian, Έανμον Μακέιμπ και η αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan, Φάραχ Στορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: @darrenwilliamhall / κατηγορία Animals & Pets (The Pipas 2018) /Instagram

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση