Έτοιμο το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε σε λατομείο


Μια ιδιαίτερη θέα στον κόσμο, κάτω από τη γη, προσφέρει στους ενοίκους του το ξενοδοχείο InterContinental Shanghai Wonderland, 16 από τους ορόφους του οποίου βρίσκονται κάτω από το έδαφος και δύο μέσα στο νερό.

Το πρωτότυπο ξενοδοχείο οικοδομήθηκε σε διάστημα δέκα ετών σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο –βάθους 88 μέτρων- και βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης.

Όσα δωμάτια δεν βρίσκονται κάτω από τη γη προσφέρουν θέα στους καταρράκτες έξω από το InterContinental Shanghai Wonderland , τα νερά των οποίων καταλήγουν στα τοιχώματα του λατομείου. Επιπλέον, όσοι μένουν σε δωμάτια πάνω από τη γη μπορούν να θαυμάσουν τον γυάλινο καταρράκτη που είναι χτισμένος στο κέντρο του ξενοδοχείου.

Ένας κήπος-ταράτσα (rooftop garden) βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, ενώ τα δωμάτια που βρίσκονται μέσα στο  νερό έχουν θέα στο ενυδρείο, βάθους 10 μέτρων. Η πισίνα και άλλοι χώροι χαλάρωσης περιμένουν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου στο ισόγειο.

Οι πιο ριψοκίνδυνοι μπορούν ακόμα και να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, επιχειρώντας να κάνουν   bungee jumping και αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο design Atkins, για την κατασκευή του τόσο ιδιαίτερου κτίσματος  χρειάστηκαν περισσότεροι από 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σχεδιαστές και εργάτες.

Ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ, χαρακτήρισε τη διαδικασία οικοδόμησης του ξενοδοχείου -με τα 337 δωμάτια- «αγώνα κατά της βαρύτητας».

Ο σχεδιασμός του InterContinental Shanghai Wonderland έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον και στη φύση.  Η ενέργεια, η θέρμανση και ο φωτισμός που απαιτούνται για τη λειτουργία του παράγονται από γεωθερμικές και ηλιακές πηγές.

Το InterContinental Shanghai Wonderland είναι χτισμένο κοντά στην οροσειρά Σεσάν, στο National Forest Park του Σεσάν και στους Βοτανικούς Κήπους Τσενσάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: InterContinental Hotels Group

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση