Προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες (video)


Την πόρτα της αγοράς εργασίας ανοίγουν σε νέους αυξημένων προσόντων τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αρχίζουν να τρέχουν τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για θέσεις καλά αμειβόμενες, που θα υψώσουν ανάχωμα στη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.

Περιμένουν πως και πως οι νέοι επιστήμονες τις 5.500, 12μηνες προσλήψεις για την στελέχωση 10 υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων μέσω ΟΑΕΔ. Οι περισσότερες θέσεις θα είναι στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας με στόχο να υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης του δημόσιου τομέα και να ανασχεθεί το brain drain καθώς εκτιμάται ότι στα χρόνια της κρίσης αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό περίπου 300.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 200.000 είναι επιστήμονες.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγες μέρες και το ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο καθώς είναι η πρώτη φορά που οι αποδοχές όσων επιλεγούν με μοριοδότηση θα φτάνουν στα 1.140 ευρώ μεικτά για πτυχιούχους με διδακτορικό.

Ακόμη και τα 1600 ευρώ θα μπορούν να φτάσουν οι αποδοχές για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών που θα προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας μέσω ενός άλλου προγράμματος του ΟΑΕΔ επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης που σχεδιάζεται να τρέξει εντός του Οκτωβρίου. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα κρατήσουν τους πτυχιούχους στην Ελλάδα αλλά οι ευκαιρίες καριέρας μας λένε οι νέοι.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να ανακοπεί η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και η αξιοποίηση στην χώρα μας του εξειδικευμένου προσωπικού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση