”Με τον διάβολο γινόμαστε θηρία ενώ με τον Χριστό αληθινοί άνθρωποι” (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018


neomartyras ioannis 69

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου η μνήμη Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτη, του προστάτου των νέων της ενορίας της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Να αναφερθεί ότι στο ισόγειο του Ιερού Ναού υπάρχει παρεκκλήσιο το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεομάρτυρα Ιωάννη.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου στη χώρα των Γαδαρηνών και αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του δεκαπεντάχρονου Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννου.

”Ο διάβολος μας πλουτίζει με τα άνομα μέσα, για να μας καταστρέψει ψυχικά και σωματικά, να μας ρίξει στην αμαρτία και στην υλική κακοδαιμονία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ”Δειλός είναι ο διάβολος, δειλός και ακίνδυνος για τον πιστό, τον χριστιανό που είναι αφοσιωμένος στον Χριστό. Δεν έχει εξουσία να κάνει τίποτα μόνος του, ούτε ακόμα να μπει και στους χοίρους δεν μπορεί χωρίς την άδεια του Κυρίου”.

”Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εισέλθει στον άνθρωπο και να τον ζημειώσει, αν δεν του δώσει ο Κύριος την άδεια. Μην τον φοβάστε λοιπόν χριστιανοί. Όπως δειλός και φοβιτσιάρης είναι απέναντι στον Κύριο, έτσι δειλός και φοβιτσιάρης είναι και απέναντί σας, αρκεί να μην ξεφεύγετε ούτε στιγμή από τον Κύριο”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Τέτοια μεταβολή ψυχική, όπως του δαιμονισμένου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, μόνον ο Κύριος μπορεί να δημιουργήσει, όταν ο άνθρωπος παραδοθεί ολόψυχα σε Αυτόν. Με τον διάβολο γινόμαστε θηρία, με τον Χριστό αληθινοί άνθρωποι και πολίτες του Ουρανού”.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο είναι δωρεά της Ι.Μ. Μεσσηνίας προς τον Ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αλέξιος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του για τον έργο που επιτελούν στην ενορία, και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία εκατοντάδων νέων στην Θεία Λειτουργία σήμερα που εορτάζετε η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Ιωάννη του Μονεμβασιώτη.

Τέλος την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος θα βραβεύσει τους μαθητές που εισήλθαν στις ανώτατες σχολές, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή

Απάντηση