Αντινατοϊκή ημερίδα στην Πάτρα από την επιτροπή ειρήνης


Τονίζοντας πως «ο λαός έχει πικρή πείρα από το ρόλο του ΝΑΤΟ», η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτ.Αχαΐας, ανακοίνωσε την οργάνωση σχετικής ημερίδας.

Στην ανακοίνωση της επιτροπής επισημαίνεται πως: «Σε τοπική εφημερίδα, με τον τίτλο «Ο ρόλος του ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις, η ελληνική θέση», ανακοινώθηκε εκδήλωση στην Πάτρα, στις 2 Νοεμβρίου (και σε Ιωάννινα, Βόλο, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη), που διοργανώνει η ΜΚΟ Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (ΕΕΑΕΣ), στο Επιμελητήριο Αχαΐας, με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή» και στόχο την «…ενημέρωση σε σχέση με την ευρύτερη έννοια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, τη Συμμετοχική Ασφάλεια…».

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, αναφέρεται ότι, ιδρύθηκε για «…την Ευρωατλαντική Συνεργασία, την Ασφάλεια, την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών, την προώθηση και υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων…», την «…εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια με τις νέες μορφές κινδύνων και απειλών…».

Η ΕΕΑΕΣ, κινείται καθαρά από αμερικανοΝΑΤΟϊκούς κύκλους και εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνές δίκτυο “Eurodefense”, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’90 από τους Jacques Santers και Michel Barnier και έχει ιδρύσει και τμήμα νέων που μετέχουν νέοι ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Η “Eurodefense” έχει συμβούλια σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στόχο να αποχτήσει παραρτήματα σε όλη την ΕΕ. Σκοποί της είναι η διοργάνωση διεθνών συσκέψεων και συμποσίων ώστε να αναλύονται σε βαθύτερο επίπεδο τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, να ενθαρρύνονται τα κοινά συμφέροντα και η ευρύτερη ιδέα της ευρωπαϊκής άμυνας και να παρουσιάζει προτάσεις σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεις αλλά και σε ανώτατα όργανα της Ε.Ε.».

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτ.Αχαΐας: «Δεν είναι τυχαίο ότι η εκδήλωση στην Πάτρα γίνεται σε μια περίοδο υλοποίησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για «γεωστρατηγική αναβάθμισή» στην περιοχή, με τη συμφωνία των Πρεσπών. Από το 2008, ο τότε υφυπουργός εθνικής άμυνας Γ. Πλακιωτάκης, σε συνέδριό τους, είχε παρουσιάσει τους σχεδιασμούς: «Η Ελλάδα αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή της πορείας των κρατών της γειτονιάς μας προς τις ευρωατλαντικές δομές…»
Είναι γνωστός ο ρόλος τέτοιων «μη κερδοσκοπικών» οργανισμών που προσπαθούν να παρουσιάσουν τον λύκο – αρνί, να εξωραΐσουν τον επικίνδυνο για τους λαούς ρόλο και δράση του ΝΑΤΟ.

Γνωρίζει ο λαός μας ότι όπου επενέβη το ΝΑΤΟ προξένησε πολέμους, διαιρέσεις, δυστυχία, ξεριζωμό στους λαούς και τεράστια κέρδη στις πολυεθνικές των όπλων και των πετρελαίων; Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας που οδηγεί τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους στρατηγικούς τους συνδυασμούς.

Οι λαοί γνωρίζουν ότι τα προβλήματα στον κόσμο, στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις σφαίρες επιρροής και εκμετάλλευσης. Ο πατραϊκός λαός δεν μπορεί να δεχτεί την προπαγάνδα που τους αθωώνει, δεν θα τους βάλει προστάτες για την ασφάλειά του και θα είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσει δυναμικά σε τέτοιες προκλητικές εκδηλώσεις και τον «…διάλογο με ενημερωμένους πολίτες».
Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα. Όχι στην προπαγάνδα των σημαιοφόρων του ευρωατλαντισμού, που αποπροσανατολίζει το λαό».

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για την ημερίδα: «Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την όξυνση των ανταγωνισμών, την απειλή για θερμό επεισόδιο, αλλαγή συνόρων, η κυβέρνηση μέσω ενώσεων και οργανώσεων προσπαθεί να μας καθησυχάσει και να αποδεχτούμε το θετικό ρόλο του ΝΑΤΟ.
Θέλουν να σβήσουν την εμπειρία, τη μνήμη του λαού, να ξεχάσουμε ποιοί επεμβαίνουν σ’ όλο τον κόσμο και για ποιά συμφέροντα. Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου.
Ο πατραϊκός λαός δεν έχει ανάγκη από ενημέρωση για να μάθει για το «νέο περιβάλλον ασφάλειας – η άποψη του ΝΑΤΟ», «κίνδυνοι Εσωτερικής Ασφάλειας, Συμμετοχική Ασφάλεια – Πρώτα ο πολίτης».

Ξέρουμε ότι ασφάλεια μέσα στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει και γνωρίζουμε πολύ καλά από το παρελθόν ότι όταν μιλούν για κινδύνους Εσωτερικής Ασφάλειας, εννοούν πως θα κρατήσουν το λαό σιωπηρό και υπό έλεγχο, την στιγμή που έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση.

Ως Δήμαρχος, έλαβα πρόσκληση και δεν θα συμμετέχω στην ημερίδα με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον» που διοργανώνει η ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία», σε συνέργεια με την οργάνωση «Γυναίκες για την Διεθνή Ασφάλεια – Ελλάς», οργανώσεις που προπαγανδίζουν τη δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι. Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πως γράφτηκε, πως γράφεται και πως θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο λαός άσπρη μέρα, χρειάζεται αυτός να είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με όλους τους λαούς. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει λάβει σχετικές αποφάσεις, απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να κλείσουν όλες οι βάσεις, καμία αλλαγή την συνόρων, κανένας φαντάρος, κανένα πλοίο έξω από τα σύνορά μας».

Φωτο αρχείου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση