Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο (video)


Μέχρι το γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έφτασαν φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο για τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αντικείμενο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου ήταν η έκφραση της αντίθεσης των μαθητών στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταλογίζοντας ότι φέρνουν στην ουσία διπλές εξετάσεις και κατ’ επέκταση ενίσχυση της παραπαιδείας.

Δεκάδες μαθητές, που συμμετείχαν κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν αρχικά στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και στη συνέχεια στο κτήριο, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού, όπου μπήκαν σπάζοντας την πόρτα.

Οι νεαροί ζήτησαν από τον κ. Γαβρόγλου να αποχωρήσει, ο υπουργός όμως συνομίλησε ήρεμα μαζί τους εξηγώντας τις προωθούμενες αλλαγές, τις οποίες όπως επισήμανε δεν έχουν καταλάβει, και τους κάλεσε να διαβάσουν το νομοσχέδιο και να το συζητήσουν. Αφού παρέμειναν εκεί 40’ τελικά αποχώρησαν λίγο μετά τις 15:30, οπότε και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Μαθητές και φοιτητές δήλωσαν μη ικανοποιημένοι και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση