Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νέστορος στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018


agioy nestoros 2

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ετελέσθη το εσπέρας της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστωρος του Μεγαλομάρτυρος, του και Συμπολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία των εορτασμών των Ελευθερίων της περιοχής, εκ του τον Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και της Γερμανικής κατοχής του 1944.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τους οποίους πλαισίωναν πολλοί Κληρικοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Πανοσιολογιώτατο Αρχίμ. π. Επιφάνειο Αρβανίτη.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Μητροπολίτες, οι οποίοι και προσήλθαν με περισσή αγάπη για να συνεορτάσουν και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την διπλή αυτή εορτή της Πόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ομίλησε περί της δυναμικής του Χριστιανισμού, τονίζοντας ιδιαιτέρως την σημασία της έννοιας της Ελευθερίας για την ζωή των Χριστιανών και την ζωή των Ελλήνων, την οποία και χαρακτήρισε «Δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο» και «Πεμπτουσία για την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας», ενώ παράλληλα κάλεσε τους νέους να εμπνέονται από το παράδειγμα των Αγίων μας, για να μπορούν να γνωρίσουν αληθινά τον Χριστό, να αντιληφτούν τα δώρα που προσφέρει ο Κύριος, αξιώνοντας μας όλους στο τέλος να γευτούμε την Χαρά του Παραδείσου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις του διπλού εορτασμού της περιοχής του Λαγκαδά, θα κορυφωθούν την 27η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Νέστωρος, με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο θα τελεσθεί εις τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και με την Επίσημο Δοξολογία επί τῇ απελευθερώσει της πόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Εμφανίσεις: 19758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση