Αντίστροφη μέτρηση για τη διακλαδική απεργία της 1ης Νοεμβρίου


Τη στήριξή του στην 24ωρη απεργία που πραγαμτοποιούν πρωτοβάθμια σωματεία από διαφορετικούς κλάδους, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Μάλιστα, μια από τις βασικές αιχμές της απεργίας αυτής, η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) συνιστά μια από τις πιο κομβικές εργατικές διεκδικήσεις. Όπως έχουμε σημειώσει σε σχετικές ανακοινώσεις
μας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση και εφαρμογή των ΣΣΕ σημαίνει οργανωμένη και συλλογική εργατική πάλη, συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη. Σημαίνει έμπρακτη εναντίωση στους «μισθούς-ψίχουλα», τα «ωράρια-λάστιχο», την εντατικοποίηση, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία».

Σε άλλο σημείο τονίζει πως: «Επιπλέον, το σύνολο των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που οργανώνουν την απεργία αυτή -κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο- έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και στον ίδιο τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία συμμετέχοντας ενεργά στις σχετικές κινητοποιήσεις και στα αντίστοιχα συντονιστικά δράσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Τέλος, προαναγγέλλει κινητοποίηση για το θέμα της αργίας της Κυριακής: «Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στα επόμενα ανοίγματα των εμπορικών καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο την Κυριακή 4/11 και σε 3 συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη, θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην επιτυχία της απεργίας της 1ης Νοέμβρη. Συμμετέχοντας στις προπαγανδιστικές κινήσεις και στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδίδοντας και κάνοντας πράξη τα μηνύματά της».

Yπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις:
11.00, Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)
12.00, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Σχετικές ειδήσεις:

Διακλαδική απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η Νοεμβρίου

Απεργία των βιβλιοϋπαλλήλων την 1η Νοεμβρίου για ΣΣΕ

ΣΣΕ με διακλαδική απεργία διεκδικούν πρωτοβάθμια σωματεία

Πρωτοβουλία σωματείων για διακλαδική απεργία την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018

24ωρη απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων για ΣΣΕ την 1η Νοεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση