Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την προφυλάκιση Παπαντωνίου (video)


Το θέμα της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικούς διαξιφισμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η υπόθεση αυτή έρχεται μετά τις υποθέσεις Μαντέλη, Τσουκάτου, Παπαγεωργόπουλου, Ψωμιάδη και Τσοχατζόπουλου και σημειώνει ότι «αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο το όργιο διαφθοράς που είχε στηθεί από το παλιό πολιτικό σύστημα και ήταν ένας από τους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία το 2010. Διότι, ξέρετε, στα χρόνια της ευμάρειας η διαφθορά είχε γίνει θεσμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Θα υπάρξει όξυνση, αλλά εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα, σε αυτήν τη λογική. Δεν θα απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα ότι εκείνος έχει μαζέψει όλες τις αμαρτίες του παλιού πολιτικού συστήματος αντί να προσπαθήσει να τις κόψει. Εμείς αντίθετα έχουμε μάθει το μάθημα μας, ξέρουμε πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική αυτής της πόλωσης» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όπου υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αποδοθούν», επισήμανε στην ΕΡΤ ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και τόνισε ότι «φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου δεν μας αφορούν, μας απωθούν. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά το έχει θέσει ως αδιαμφισβήτητη σκληρή γραμμή ότι πρέπει να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ψήφισαν το νόμο του ΠΑΣΟΚ, βάσει του οποίου κινείται η Δικαιοσύνη. Επομένως δεν δικαιούνται να μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο».

«Η δικαιοσύνη λειτουργεί με τέτοια καθυστέρηση που το timing εξ΄ ορισμού καθίσταται ύποπτο» επεσήμανε στην ΕΡΤ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε «πότε ξεκίνησε δικαστικά η υπόθεση Παπαντωνίου; Πολύ καιρό. Πάρα πολύ καιρό. Πότε έρχεται η προφυλάκιση ως πρώτο βήμα; Τώρα! Είναι ίδιο αν το πράγμα είχε προχωρήσει νωρίτερα; Θα είχαμε κάνει τις ίδιες αποτιμήσεις;»

«Δυστυχώς αρχίζουν και βγαίνουν σε εισαγωγικά κάποια σκάνδαλα του παρελθόντος, κάποιες κακοδιαχειρίσεις κάποιων κυβερνήσεων μεμονωμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κακό μόνο το ΠΑΣΟΚ τότε με την κυβέρνηση του. Θα βγουν στην επιφάνεια και της ΝΔ τα σκάνδαλα και να είναι σίγουρος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έρθουν και τα δικά του σκάνδαλα όταν θα έρθει η σειρά του μετά» σχολίασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

Για αφωνία της αντιπολίτευσης για κρίσιμα θέματα που οδήγησαν στη χρεοκοπία κάνει λόγο με ανάρτηση του στο twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση