Π. Παυλόπουλος: Να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα (video)


Την ανάγκη να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρίσταται στις τριήμερες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, οι οποίες συνεχίστηκαν το Σάββατο 27/10 με τη μαθητική παρέλαση και κορυφώνονται την Κυριακή 28/10 με την στρατιωτική.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων και σε όλη την Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι οι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, ελληνικότητα της Μακεδονίας, και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Η θυσία των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Οι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, ελληνικότητα της Μακεδονίας, και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση».

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ – Μπαρμπαρούσης Σωτήρης

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Παυλόπουλος σε Άγκυρα: Δεν απεμπολούμε ούτε κεραία από τα δικαιώματα μας (video)

Μοιράσου το άρθρο:



Πηγή

Απάντηση