Σε πλήρη επιφυλακή στη Ζάκυνθο για το ενδεχόμενο μεγάλου μετασεισμού


Με ομαλό τρόπο εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Παρασκευή 26/10 με το νησί να παραμένει σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής μέχρι και την Κυριακή 28/10.

Οι ζημιές ήταν μικρής έκτασης για το μέγεθος της δόνησης, καθώς σημειώθηκαν σε κάποια παλιά κτίρια και στο λιμάνι, που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του, ενώ καταγράφηκαν και κατολισθήσεις σε ορισμένα σημεία.

Είχαμε μία ήσυχη νύχτα, με 4 μετασεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, και πρόσθεσε ότι είναι καλύτερο να εκδηλωθεί τώρα ένας μετασεισμός της τάξης των 5,8 Ρίχτερ ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο. Εξετάσαμε την επικινδυνότητα στο λιμάνι, στο Κρυονέρι -όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις- και στην περιοχή του Ναυαγίου, και διαπιστώσαμε πως η κατάσταση είναι καλή, ανέφερε ο κ.Λέκκας, ενώ σημείωσε ότι το νησί γυρίζει με γρήγορους ρυθμούς στην κανονικότητα, καθώς το επίπεδο ανθεκτικότητας ήταν υψηλό λόγω του αντισεισμικού σχεδιασμού.

Εν τω μεταξύ, παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, δόθηκε στους κατοίκους της Ζακύνθου, ενώ ματαιώθηκαν οι αυριανές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στο νησί.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία στη Ζάκυνθο – Σε κατάσταση επιφυλακής το νησί για το επόμενο 48ωρο (video)

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση