Συνάντηση της ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Παππά


Με αντικείμενο την πλήρη πρόσβαση των κωφών στα τηλεοπτικά προγράμματα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Ταμίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Κωνσταντίνος Γαργάλης, ενώ την ΟΜΚΕ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Σίμψης.

Η συνάντηση ΟΜΚΕ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Όπως αναφέρει η ΟΜΚΕ: «Ο κ. Σίμψης αναφέρθηκε στο άρθρο 67 του Ν. 4488/2017, βάσει του οποίου προβλέπεται η πλήρης πρόσβαση των κωφών/βαρηκόων σε τηλεοπτικά προγράμματα, τόσο στη δημόσια τηλεόραση όσο και στα ιδιωτικά κανάλια. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2017 αλλά αποτελεί κενό γράμμα καθώς δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται πλημμελώς.

Τονίστηκε η ανάγκη να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών καναλιών ο υποτιτλισμός σε πραγματικό χρόνο αλλά και η διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Συζητήθηκε, ακόμα, ο τρόπος με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες μπορούν εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κωφών/βαρήκοων πολιτών.

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι θα συνηγορήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ενημέρωσε ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία για όλα τα κράτη-μέλη ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο συγκροτεί σχετική επιτροπή. Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της επιτροπής αυτής, της ΟΜΚΕ και της ΕΣΑμεΑ, για να εξασφαλιστεί η ποιότητα εργασίας και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση