Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας ναρκωτικών-Ο “εγκέφαλος” από τη φυλακή (Αποκλειστικό)


Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη τη Δυτική Ελλάδα εξάρθρωσε το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Πατρών. Μέσα σε δέκα μήνες είχε πραγματοποιήσει 500 αγοραπωλησίες, ενώ την όλη δράση συντόνιζε ο εγκέφαλος της σπείρας μέσα από τη φυλακή!

Μέσα από τις φυλακές συντόνιζε τους συνεργάτες του ο 39χρονος αρχηγός της σπείρας. Χωρίς να πέφτει στην αντίληψη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, από το κινητό του τηλέφωνο έδινε εντολές στα μέλη της οργάνωσης, αλλά το τελευταίο δεκάμηνο τις συνομιλίες του κατέγραφε ο κοριός της αστυνομίας.

Συνομιλίες εμπόρων ναρκωτικών

ΑΡΧΗΓΟΣ: Να κρατάς το Ίντερνετ ανοιχτό για να μιλάμε μαζί στο Viber.

ΣΥΝΕΡΓΟΣ: Ναι θα το κρατάω, αλλά κάνα έτσι, κάνα έτσι, από αυτό που σου είπα να μου φέρουν κάτω ρε.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι ρε θα έρθει, όταν έρθει ο ταξιτζής…(μεταφορέας) γιατί μπορεί να έρθει αύριο πάνω ο ταξιτζής. Ότι παραγγελία έχεις να την αφήνεις εκεί στον ανιψιό για να μην έχεις τίποτα εσύ.

Λεμόνιας, μαϊμού, μοχλός, ψηλός, γέρος, κοντός ήταν μερικά από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι 19 κατηγορούμενοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνομιλία του αρχηγού με τον Έλληνα διαχειριστή των ναρκωτικών που έφερνε από την Αλβανία το κύκλωμα.


Συνομιλίες εμπόρων ναρκωτικών

ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι κάνεις εσύ μοχλέ;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Τίποτα ρε αδερφέ.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Από εκεί τα πάντα είναι εντάξει;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Εντάξει είναι. Μα εκεί που τα έχω κρύψει αυτά ούτε αρκούδα δεν μπορεί να πάει.

Ο συνεργάτης του εννοούσε σύμφωνα με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, πως έκρυβε τα ναρκωτικά σε απόμερο σημείο στα βουνά της Πάτρας, για να μην τα εντοπίζουν και τους τα κλέβουν οι χρήστες.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μα γιατί τα πήγες τόσο μακριά εσύ ρε χαζέ;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Ναι, ναι χαζός είμαι εγώ. Εκεί είναι 50.000 ευρω( η αξία των ναρκωτικών).

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί τα πήγες μακριά;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Τι μου λες, γιατί τα πήγα τόσο μακριά. Που να τα αφήσω στην άκρη του δρόμου. Στην άκρη που δρόμου θα τα βρουν τα γίδια(χρήστες).

Μετά από έρευνα σε στάνη στο Ανω – Καστρίτσι Αχαίας οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαίνης και χασίς. Το κύκλωμα σε δέκα μήνες είχε πραγματοποιήσει 500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, διακινώντας 8.050 γραμμάρια ηρωίνης, 2.800 γραμμάρια χασίς, και 30 γραμμάρια κοκαίνης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση