Βιωματικό Εργαστήριο «Χτίζοντας συνδέσεις σε καιρούς μεταβάσεων» από την Ομάδα Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΟΠΑ (12/11/18)


Η Ομάδα Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΟΠΑ διοργανώνει το βιωματικό Εργαστήριο «Χτίζοντας συνδέσεις σε καιρούς μεταβάσεων».

Το εργαστήριο απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές και περιλαμβάνει 6 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Βασικός του στόχος είναι να βοηθηθούν οι νέοι φοιτητές στη μετάβασή τους από ένα πλαίσιο στενό και προστατευμένο, όπως αυτό της οικογένειας και του σχολείου, σε ένα ευρύτερο, πιο πολύπλοκο και πιο απρόσωπο πλαίσιο.

Οι συμμετέχοντες ενδυναμώνονται και ανακαλύπτουν τον φοιτητικό τους ρόλο μέσα από την καθημερινότητά τους, δουλεύοντας και αναστοχαζόμενοι αυτά που βιώνουν και τους απασχολούν. Μέσα από τη διασύνδεση διεργασιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο εντοπίζουν και εμπιστεύονται τις ικανότητές τους, αλλά και τις δυνατότητες των συμφοιτητών τους. Οι εκπαιδευτές λειτουργούν και αυτοί σαν ομάδα, των οποίων η διάδραση και η σχέση λειτουργεί ως εκπαιδευτικό πρότυπο για τους συμμετέχοντες.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της οδού Ευελπίδων 29 στον 2ο όροφο, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 11:00-14:00 και θα είναι ανοικτή σε όλους τους πρωτοετείς.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο στις 19/11, 26/11, 3/12, 10/12 και 17/12, 11:00-14:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν e-mail με το ονοματεπώνυμό τους στο syndesi@aueb.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αφήσουν μήνυμα είτε μέσω e-mail (στο syndesi@aueb.gr) είτε τηλεφωνικά  στο 210-8203 462  και θα υπάρξει άμεση επικοινωνία.

 

Πηγή

Απάντηση