Διμερείς επαφές του Κ. Μητσοτάκη στο Ελσίνκι-Ψηφίζει σήμερα το ΕΛΚ


Στην τελική ευθεία έχει μπει το συνέδριο του ΕΛΚ καθώς το μεσημέρι θα αναδειχτεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο Μάνφρεντ Βέμπερ θεωρείται ότι Θα κερδίσει εύκολα, όχι όμως σαρωτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους έκανε ειδική αναφορά στο ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ουσιαστικά βάζει το πλαίσιο για τις επόμενες κινήσεις σε σχέση με το ουγγρικό κόμμα.

«Με τον κ. Όρμπαν έχει επιτευχθεί μία ισορροπία. Το ψήφισμα είναι πολύ αυστηρό για τις αξίες μας και από την στιγμή που και ο ίδιος το υπέγραψε υπάρχει εκτόνωση. Υπάρχει μία υποκρισία σε αυτό. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές με εκείνον αλλά υπάρχει ένα επιλεκτικό ενδιαφέρον για τον Όρμπαν και σε άλλες χώρες υπάρχουν ζητήματα. Το θέμα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό έχει τελειώσει. Πιθανότατα οι εθνικές μας εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Δε θα ετερόπροσδιοριστούν οι εκλογές μας από το ζήτημα Όρμπαν» τόνισε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές που έχει στο Ελσίνκι θέτει τρία βασικά στοιχεία ως προς την στρατηγική του ΕΛΚ:

-Αντιμετώπιση της διπλής πρόκλησης τεχνολογικής επανάστασης και κλιματικής αλλαγής
-Διαφύλαξη συνόρων
-Προστασία της μεσαίας τάξης και δουλειές κυρίως για τους νέους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους σχολίασε και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα ευρωπαϊκά πράγματα.

«Δεν καταλαβαίνω τη λογική του να φοράς πολλά ευρωπαϊκά καπέλα. Εμείς φοράμε του ΕΛΚ, τον κύριο Τσίπρα κινδυνεύει να μην τον θέλει κανένας . Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κυνικής μεταμόρφωσής του είναι ευρωπαϊκά άστεγος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΕΛΚ αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ είχε διμερή συνάντηση με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Γαλλίας Λοράν Βολκε, τον πρόεδρο της ΚΟ των Ρεπουμπλικάνων στην γαλλική βουλή Kρίστιαν Tζέικομπ και τον πρόεδρο του Λαϊκού κόμματος του Μαρόκου.

Πηγή: ΕΡΤ1

ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Σχετικές ειδήσεις

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση